Skip to main content

Sykkeltur på Golsfjellet og Stølsvidda i Valdres

Status:
Denne turen er på forespørsel, vennligst kontakt oss for mer informasjon og bestilling

På Stølsvidda, fjellplatået mellom Valdres, Hallingdal og Hemsedal, er det godt tilrettelagt for sykkelopplevelser for liten og stor. Syklingen kan kombineres med fotturer i fjellet, bading, fiske, stølsbesøk og flotte natur- og kulturopplevelser. Valdres byr på Norges største og mest aktive stølsområder og du møter gjerne på geiter, kuer, kalver og sauer langs veien. Sykkelturen går på fine stølsveger med liten eller ingen trafikk. Det er lagt til rette med rasteplasser, badestrender og fiskeplasser. Det er også fint å parkere sykkelen og ta beina fatt, ikke noen strabasiøs tur, men likevel får du følelsen av topptur med flott utsikt.
Turen passer for familier med barn fra ca. 6 år, som kan sykle hele turen selv. Dette er også en fin tur for andre som er nybegynnere på sykkelferie.  
Det er enkelte korte parti med stisykling, så turen er ikke egnet med sykkeltralle. 

NB! Etter at du har bestilt sykkelpakken, vil du motta en ny e-post fra oss når alle overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager, avhengig av leverandør(er). Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en e-postbekreftelse fra oss.

Turen passer utmerket for vennegjenger som vil ha en flott sykkeltur som alle kan delta på.
Vi skreddersyr tur for grupper på min. 8-10 personer, både med og uten bagasjetransport.

Valdres er (og Gol er i ferd med å bli) et bærekraftmerket reisemål med forplikter til en mer bærekraftig utviklin med fokus på å ta godt vare på både miljøet, omgivelsene, sin særegne kultur - og deg!

Søk reise

Dagsprogram

 • Du sykler på egen hånd uten guide. Du bestemmer selv når du vil ta en pause, nyte utsikten, besøke en kafé ... Kartet viser deg mulige snarveier og omveier. Planleggingen har vi gjort for deg. Bestilling av overnatting, bagasjetransport, kart og turbeskrivelse.

  TURDATOER 2021: Starter søndager i perioden 20. juni - 5. september. Andre datoer på forespørsel
  ANTALL DAGER: 6

  LENGDE: Minimum 85 km + dagsturer og mulige avstikkere og omveier

  GRADERING: Lett tur for familier og personer i alle aldere. Fin som ‘nybegynnertur’. Dagsetapper ca. 15-30 km
  Ved dårlig vær med mye nedbør og/eller vind blir turene mer anstrengende.

 • Dag 1: Individuell ankomst til Vaset

  Middag og overnatting på Gomobu Fjellstue

 • Dag 2: Sykle fra Vaset til Oset, 21 km

  Dagens etappe starter med lett stigning et par kilometer før det flater ut. Ved Brattåse, etappens høyeste punkt, må du huske å snu deg og nyt den fantastiske utsikten. Her kan du blant annet se den spisse Store Knutholstind og andre topper i Jotunheimen.
  Det er stort sett flat vei og lite trafikk videre. Du passere bekker og små fjellvann og etter hvert får du fantastisk utsikt mot Hemsedalsfjella med den karakteristiske Skogshorn som troner i det fjerne. Fin Nedoverbakke mot Tisleifjorden. Her krysser du demningen i enden av vannet før du sykler den siste kilometeren opp til Oset Høyfjellshotell.
  Middag og overnatting på Oset Høyfjellshotell

 • Dag 3: Valgfri sykkeltur på Golsfjellet

  Her finner du et utstrakt nett av gode grusveier og stier, som er svært godt egnet for sykling. De store, de små, de som skal sykle langt, de som skal sykle kort, de som vil ut i terrenget, de som vil holde seg på grusveiene, de som skal trene og de som skal på kosetur med familien. Vi bidrar med forslag til rundturer.
  Middag og overnatting på Oset Høyfjellshotell

 • Dag 4: Sykle fra Oset til Nøsen, 19/28 km

  - Alternativ 1, via Langestølen, 19 km: Litt stigning opp fra Tisleifjorden. Ellers er dette en flat og lettsyklet etappe. Langs Storfjorden sykler du på Panoramavegen, som går mellom Valdres og Hemsedal, så det kan være litt trafikk. Her er mange flotte stoppesteder for bading og hvile, så nyt dagen. Ved Langestølen er det butikk og kafé.
  - Alternativ 2, via Lykkja, 28 km: Denne ruta går på vestsiden av Tisleifjorden og følger vannkanten et stykke før veien dreier opp mot Golsfjell Fjellstue. Derfra må du ut på kjerrevei/sti et stykke. Fortsett til Lykkja i Hemsedal og følg Panoramavegen videre til Nøsen.
  Middag og overnatting på Nøsen Yoga og Fjellhotell

 • Dag 5: Sykle fra Nøsen til Syndin, 23 km

  Fra Nøsen er det lett og fint å sykle til Buaråni, med flott fiskeplass. Derfra noen lange bakker opp til Grønsennhøgda. Her får du lønn for strevet i form av fantastisk flott utsikt mot Helin og Jotunheimen. Etter Grønsennhøgda sykler du inn på en dårlig kjerrevei som går over til sti. Her må du regne med å trille sykkelen et stykke. Men, om veien er dårlig, så er området du ferdes i desto finere.
  Mot slutten av dagsetappen kommer du inn på en grusvei igjen. Deretter er det lett sykling langs Midtre Syndin-vatnet fram til Syndin og ca. 1 km med stigning helt til slutt.
  Det er det mulig å velge en lengre dagsetappe for å slippe dårlig kjerreveg og trillesti.
  Middag og overnatting i enkle hytter på Syndinstøga

 • Dag 6: Sykle fra Syndin til Vaset, 22 km

  Lett og fin sykkeldag med noen få bakker. Det er mulig å ta alternative ruter for å gjøre turen lengre. En del av dagens etappe går på en dårlig traktorvei, som kan være sølete dersom det har vært regnvær. Også i dag er det mulig å ta en lengre dagsetappe for å slippe dårlig traktorvei.
  Mulighet for ekstra overnatting på Gomobu etter turen.

Avganger og priser

Turdatoer 2021: Starter søndager i perioden 20. juni - 5. september. Andre datoer på forespørsel.
Antall dager: 6

NB! Etter at du har bestilt sykkelpakken, vil du motta en ny e-post fra oss når alle overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager, avhengig av leverandør(er). Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en e-postbekreftelse fra oss.

Priser 2021:
Per voksen i dobbeltrom/familierom: kr 7 350,-
Barnepris for barn under 15 år: kr 3 900,- i familierom
Tillegg for enkeltrom: kr 1 430,-

NB! Book tidlig rabatt ved bestilling før 20. juni: kr 250,- per voksen

Sykkelpakken inkluderer:
5 x overnatting med frokost og selvsmurt nistepakke / påfyll medbragt termos
5 x 2-3 retters middag
Kart og turbeskrivelse
Bagasjetransport (1 kolli pr. person)

Sykkelleie 2021:
Terrengsykkel 5 dager: kr 1 020,- (ekstra dag kr 200,-)
Elsykkel 5 dager: kr 2 400,- (ekstra dag kr 400,-)

Leien inkluderer: Lappesaker, pumpe, lås, ekstra slange, verktøysett og 1 sykkelveske.


Andre sykkelturer i Fjell-Norge:
Tour de Dovre
Peer Gynt vegen og Matrute Gudbrandsdal

Kart