Skip to main content

Rondaneturen fra Fjellstue til fjellstue - vinter

Pris NOK:
11 300,-
Dager: 7
6 overnattinger inkl. 3 retters middag, frokost, selvsmurt nistepakke og påfyll termos.
Hotelltransport fra/til Otta stasjon.
Kart og turbeskrivelse.
Bagasjetransport.
Bestill reise

Opplev vinterens magi med en skitur fra fjellstue til fjellstue i Rondane. Vi frakter bagasjen din mens du går på ski eller truger fra sted til sted. Turen er uten guide, så du går i eget tempo og tar pauser eller omveier som du selv ønsker. På kvelden kan du slappe av ved peisen og dele historier fra dagens eventyr.

Ta med deg familie, venner eller nyt turen på egenhånd. Terrenget på Høvringen er snilt, og turen passer for de fleste. Etappene er 6- 12 km i godt preparerte løyper, med mulighet for lengre turer hvis dagsformen tillater det. Vertskapet på fjellstuene er lommekjent i området og gir deg de beste turalternativene tilpasset værforholdene og dine ønsker. Etter endt dagsetappe ankommer dere fjellstua og et hyggelig vertskap, som ønsker velkommen til oppredde senger og en smakfull tre retters middag, basert på lokale råvarer. Overnatting i familie- eller dobbeltrom, med dusj/WC.

Høvringen byr på et fantastisk nettverk av velpreparerte skiløyper og trugespor som tar deg gjennom vinterlandskapet. Velger du å gå høyere i terrenget, utenfor sporene får du panorama utsikt over Rondane. De majestetiske toppene i Rondane-fjellene er et imponerende syn på vinteren. De steinete formasjonene stikker opp av snøen her og der. Kontrasten mellom det røffe fjellet og den uberørte snøen er et syn for øyet.

NB! Når du har bestilt pakken, vil du motta en ny e-post fra oss når all overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager. Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en bekreftelse fra oss.

Søk reise

Dagsprogram

 • Du går på egen hånd uten guide. Du bestemmer selv når du vil ta en matbit, pust i bakken eller nyte utsikten. Planleggingen har vi gjort for deg og vi sørger for kart og turbeskrivelse. Bagasjetransport er inkludert når du går fra ett hotell til det neste.

  TURDATOER 2024: På forespørsel

  ANTALL DAGER: 7

  LENGDE: 21,5 km + 3 valgfrie dagsturer og evt. avstikkere og omveier

  GRADERING: Fin familietur eller ‘nybegynnertur’ med kortere dagsetapper og godt preparerte løyper.

  Dette er et forslag til dagsprogram. Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i ønsket dagsprogram dersom et av overnattingsstedene har fullt på ønsket dato.

  I tillegg til rutene som er beskrevet i programmet, finnes det er stort nettverk av løyper og du kan velge om du vil ta en lang eller kort tur alt etter dagsform og værforhold. Du får utdelt kart på første overnattingssted.

  Vi tilbyr også den samme turen over 4 dager.

 • Dag 1, lørdag: Ankomst Høvringen

  Ankomst til Høvringen.
  - Med egen bil
  - Tog til Otta og hotelltransport til Høvringen (ikke inkludert)

  Middag og overnatting på Høvringen Fjellstue

 • Dag 2, søndag: Skiturer på Høvringen

  Nå er du i et område som har inspirert mange norske malere, forfattere og komponister med sin vakre og imponerende natur. Før var området preget av seterdrift, men siden slutten av 1800-tallet har turismen dominert mer og mer. Du finner mer enn 150 km preparerte løyper i både skog- og fjellterreng. I tillegg er det mange muligheter for å gå utenfor de merkede løypene.

  Middag og overnatting på Høvringen Fjellstue

 • Dag 3, mandag: Skitur fra Øigardseter Fjellstue til Putten Seter, 6-8 km

  Dagens tur starter med en del motbakke. Først følger du løypene gjennom bebyggelsen på Høvringen. Løypa mot Putten har utgangspunkt ved Høvringen skiskole/skiutleie. Derfra følger du skilting mot Putten. Det går løyper på begge sider av Anaripiggen og Karihaugen. Løypa som går nord-vest for toppene har flott utsikt mot Gudbrandsdalen og fjellene vest for dalen.

  Middag og overnatting på Putten Seter

 • Dag 4, tirsdag: Skiturer fra Putten Seter

  Putten Seter har beliggenhet rett under tregrensen og terrenget er preget av lett bjørkeskog. Området har flotte skimuligheter og preparerte løyper i variert terreng.

  Middag og overnatting på Putten Seter

 • Dag 5, onsdag: Skitur fra Putten Seter til Smuksjøseter, 8,5 km

  Følg skilting mot Smuksjøseter og Peer Gynt hytta. Turen har en del oppoverbakker i starten før det flater ut forbi Formokampen. Det kjøres skispor helt til toppen, 1428 moh., og en avstikker dit kan anbefales (ca. 1 km hver vei). Til slutt er det bare nedoverbakker igjen til Smukksjøseter. Underveis kan du ta en avstikker til Peer Gynt hytta (ca. 1.5 km hver vei). Hytta er åpen for servering bare i vinterferie og påske, men turen byr på fantastisk utsyn mot fjellmassivet Smiubelgen og viddene mot sør.

  Middag og overnatting på Smuksjøseter

 • Dag 6, torsdag: Skiturer i Rondane Nasjonalpark

  På ski inn i et eventyrlandskap med hvite vidder og ragende fjell. Smuksjøseter ligger så og si inne i Rondane nasjonalpark. Herfra er det preparerte løyper i retning Putten seter og Høvringen, men om du vil gå inn i selve nasjonalparken må du følge stikkede løyper, kart og kompass.

  Middag og overnatting på Smuksjøseter

 • Dag 7, fredag: Skitur fra Smuksjøseter til Øigardseter Fjellstue, 5 km. Avreise

  Lett skitur som starter flatt og går over i en lang nedoverbakke som ender ved Høvringen skiskole/skiutleie. Derfra følger du løypene gjennom bebyggelsen på Høvringen.

  Avreise fra Høvringen
  - Med egen bil
  - Hotelltransport til Otta og tog derfra (ikke inkludert)

Avganger og priser

Avganger 2024:
2. - 8. mars
9. - 15. mars
16. - 22. mars
6. - 12. april
Andre datoer på forespørsel

Ved bestilling vil du motta en ny e-post fra oss når alle overnattingssteder er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer til 3 virkedager. Vennligst ikke bestill tog/flyreisen før du har mottatt en bekreftelse fra oss.

Pris 2024:
Per person i dobbeltrom: kr 11 300,-
Tillegg for enkeltrom: kr 1 800,-
Ekstra natt ved en av fjellstuene: kr 1 750,-

Prisen inkluderer:
6 overnattinger i rom med dusj, toalett og evt. ekstra oppredning til barn
6 x 3 retters middag, frokost, selvsmurt nistepakke og påfyll termos
Hotelltransport fra/til Otta stasjon
Bagasjetransport mellom fjellstuene
Kart og turbeskrivelse

Skileie (7 dager):
Ski med halv stålkant, støvler og staver: Kr 1 100,-

Kart

Bestill reise

UtgåendeReisemålLedige plasserFra pris
6/4Explore Rondane - Winter edition 6 - 12 april 2024Mer enn 811 300,-Bestill