Skip to main content

Jotunheimen og Sognefjorden

Status:
Denne turen er på forespørsel, vennligst kontakt oss for mer informasjon og bestilling

Opplev det vakre landskapet mens du utforsker noen av de beste turstiene i området. Med fem overnattinger i Jotunheimen, vil du ha god tid til å utforske og nyte det nasjonalparken har å by på. Turen er uten guide så her går du i eget tempo og tar pauser og omveier når du selv ønsker.

Etter en overnatting i Oslo venter en busstur til Bygdin Høifjellhotell, hvor du tilbringer to netter. Hotellet har en nydelig beliggenhet ved vannet, omringet av grønnkledde fjell og med flere muligheter for korte eller lengre fotturer i nærheten. 

Videre går turen med båt innover idylliske Bygdin med de omkringliggende fjellene som speiler seg i vannet. Etter en fottur innover Svartdalen med god utsikt til flere 2000 meter topper ankommer du Gjendebu. Dette er den eldste hytta til Den Norske Turistforening med en beliggenhet midt mellom skog og høyfjell på 995 moh, kjent for sin gode lokalmat. Omgivelsene byr på en rik flora og fauna, tinder og breer, og det irrgrønne Gjendevatnet rett ved. Med to netter her har du mulighet for å gå den kjente Gjendetunga med nydelig utsikt over hytta, vannet og fjellmassivet du befinner deg i.

Fra Gjendebu går du videre mellom vannene Bygdin og Gjende, gjennom Veslådalen til historiske Eidsbugarden. Her bor du på DNT hytta Fondsbu som er godt kjent for sin service, gode atmosfære og smakfulle lokalmat.

Fra Eidsbugarden tar du buss til Flåm. Selve inngangsporten til Fjord Norge. Herfra har vi inkludert en båttur utover Sognefjorden med ankomst i sentrale Bergen. I løpet av den 5 timer lange båtturen kan du slappe av og nyte naturen fra soldekk eller fra salongen som har store panorama vinduer. Turen avsluttes med en overnatting rett ved kaien i Bergen og du kan utforske Bryggen, Fløyen og andre severdigheter byen har å by på. 

Hele denne turen er selv-guidet som betyr at vi har laget programmet og lagt alt til rette for deg, slik at du kan nyte naturopplevelsene i eget tempo underveis. Turen kan bestilles av deg som reiser alene eller flere sammen, og dato for avreise er fleksibelt. 

NB! Når du har bestilt pakken, vil du motta en ny e-post fra oss når all overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager.
Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en bekreftelse fra oss.

Søk reise

Dagsprogram

 • Du går på egen hånd uten guide. Du bestemmer selv når du vil ta en matbit, pust i bakken eller nyte utsikten. Planleggingen har vi gjort for deg og vi sørger for kart og turbeskrivelse. Bagasjetransport er inkludert når du går fra ett hotell til det neste.
  På DNT hyttene er det delt bad, håndkle og sengetøy er inkludert.

  TURDATOER 2023: Avgang hver dag, med unntak av mandager.
  ANTALL DAGER: 8

  LENGDE: 55 km + evt. valgfrie avstikkere

  GRADERING: Denne turen er for deg som er vant med å gå i ulent terreng i fjellet, med normalt god kondisjon. Du bør være fjellvant. Stiene er skiltet, ofte smale, steinete og noen ganger må du krysser bekker og småelver. Til å orientere deg får du et kart og en detaljert turbeskrivelse fra oss.

 • DAG 1: Individuell ankomst, Oslo

  Ankommer du tidlig kan du utforske severdighetene Oslo har å by på.

  Overnatting på Thon Hotel i Oslo, nær bussterminalen.

 • DAG 2: Buss Oslo - Bygdin, muligheter for fottur, 5 km

  Det er flere avgangstider å velge fra. Ekspressbussen er komfortabel med WIFI, lademuligheter og toalett. Den tar deg rett fra sentrale Oslo til Valdres og Jotunheimen.

  Hvis du ankommer tidlig, finnes det flere turmuligheter i området. Et forslag er Synshorn 1457 moh, med nydelig utsikt over Jotunheimen. Stien er lettgått, og varierer mellom mykt underlag og mer steinete terreng nær toppen.
  1-2 timer/ 5 km / 450 høydemeter

  Overnatting og middag på Bygdin Høifieldshotell.
  Hotellet ligger idyllisk til ved M/B Bitihorn kaien. Nyt de tradisjonelle omgivelsene og den gode maten.

 • DAG 3: Fottur til Bitihorn, 10 km

  Bitihorn (1607 moh) er en klassisk fottur ved Bygdin. Det er en av de enklere toppturene i området og passer de fleste. På toppen får du panorama utsikt til store deler av Valdres.
  5-8 timer/ 10 km/ 600 høydemeter

  Overnatting og middag på Bygdin Høifieldshotell.

 • DAG 4: Båttur på Bygdin, fottur til Gjendebu, 14 km

  Dagen starter med en båttur (45 min) på idylliske Bygdin til Torfinnsbu, hvor du starter fotturen.

  Svartdalen er en idyllisk dal med fin utsikt mot mange 2000-meters topper i Jotunheimen. Dette er en krevende etappe, da du må krysse noen bekker, og stien er steinete, så god balanse er en fordel. Mot slutten av etappen venter en bratt nedoverbakke, som kan være ekstra krevende i vått vær.
  6-8 timer/ 14 km/ 610 høydemeter

  Overnatting og middag på DNT Gjendebu (delt bad).
  Med beliggenhet 990 moh ved vestenden av Gjendevannet ligger DNTs eldste hytte, bygget i 1871. I tradisjonelle omgivelser og god atmosfære serveres du god mat med fokus på lokale råvarer.

 • DAG 5: Fottur på Gjendetunga, 10 km

  I dag har vi lagt opp til en kortere fottur, med tur til Gjendetunga som troner over Gjendebu. Her kan du spise nistepakka di med vidstrakt utsikt over det irrgrønne vannet, og fjellmassiv både østover og vestover.
  3-5 timer/ 10 km/ 520 høydemeter

  Overnatting og middag på DNT Gjendebu (delt bad).

 • DAG 6: Fottur til Eidsbugarden, 16 km

  Turen fra Gjendebu mot Eidsbugarden går mellom vannene Gjende og Bygdin i Jotunheimen Nasjonalpark, i Veslådalen.
  5-7 timer/ 16 km/ 516 høydemeter

  Ovneratting og middag på DNT Fondsbu (delt bad).
  Fondsbu ligger på historiske Eidsbugarden. Hytta er velkjent for sin gode atmosfære, vertskap og fine beliggenhet. Dette er en populær plass for fjellfolk.

 • DAG 7: Buss til Flåm, fjord cruise til Bergen

  Fra Eidsbugarden tar du buss til Tyin, hvor du bytter til ny buss, som tar deg til Flåm. 

  Fjordcruiset har avgang kl 15.30 mot Bergen. Her er det bare å nyte turen utover Sognefjorden. Turen tar ca 5 timer, og du ankommer Bergen 20.45.

  Overnatting på Augustin Hotel.
  Hotellet ligger ikke langt fra kaien.

 • DAG 8: Individuell avreise.

  Etter frokost kan du utforske Bergen, eller reise videre med tog, buss, båt eller fly, evt bestille en ekstra overnatting i Bergen.

Avganger og priser

Dato 2023:
Daglige avganger fra 27. juni - 21. august (ikke mandager).

Pris 2023: 
Kr 16 500,- per person i dobbeltrom
Tillegg for enkeltrom: Kr 2 555,-

Delt bad på Gjendebu og Fondsbu.

Prisen inkluderer:
1 x overnatting i Oslo inkl frokost
1 x overnatting i Bergen inkl frokost
5 x overnatting i Jotunheimen med frokost, niste, middag, sengetøy og håndkle
Buss Oslo - Jotunheimen
Båttur over Bygdin
Buss Jotunheimen - Flåm
Fjord cruise Flåm - Bergen
Bagasjetransport (1 kolli)
Turbeskrivelse
Kart

Andre fotturer:
Dovrefjell langs Pilgrimsleden
Familietur fra fjellstue til fjellstue i Rondane
Jotunheimen og Valdres - Vandreopphold med turleder

Kart