Skip to main content

Vinterpakke på Hindsæter, Jotunheimen

Status:
Booking på forespørsel

Opplev Jotunheimen på ski og truger. Utforsk elementene - is, snø og vann. 
Under oppholdet blir du introdusert for mange ulike aktiviteter. I tillegg til skiturer, er det guidede trugeturer, isjuving og aking. Det innholdsrike programmet er ment som en rolig og variert introduksjon til det ville Jotunheimen, men fungerer også bra for de som vil oppdage noe nytt i det som er kjent!

Hindsæter er et historisk, lite tømmerhotell fra 1898, midt i naturen, ved porten til Jotunheimen. Nyt fjellet og panoramautsikten over Sjodalen og Jotunheimen. Finn ditt paradis i små naturreservater langs godt merkede turstier og løyper. Opplev stillheten og kanskje et møte med skogen konge, elgen. I februar og mars er det gode sjanser til å se den.
Du kan oppgradere til nyrenovert sæter-suite, innredet med historiske bondemøbler, åkle, slind og ei gammel dør til en liten 'ostebu' som kan fylles til din ankomst. Ledige ettermiddager kan nytes i Hindsæters velværeområde med boblebad og badstuer.
Hindsæter er kjent for sitt kreative og gode kjøkken. Her er de genuint opptatt av å bruke friske, sunne og bærekraftige råvarer. Hovedråvaren er reinsdyrkjøtt fra tamrein som beiter like ved Hindsæter store deler av året.

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1 - Søndag: Ankomst

  Transport fra Otta stasjon til Hindsæter etter togankomst kl. 17:39
  Velkommen til en herlig 3-retters middag

 • Dag 2 - Mandag: Skitur

  Tur på egenhånd i merkede løyper. Du får kart og hjelp til finne de beste løypene. Skiutleie og introduksjon/oppfriskingen av teknikker for de som trenger det. 
  Etter middagen er det samling ved ved peisen og litt informasjon om programmet de følgende dagene.

 • Dag 3 - Tirsdag: På egen hånd

  Ski- eller trugetur på egenhånd i godt merkede løyper. Om du ikke har, kan du låne truger på Hindsæter. Ta en tur i de merkede trugerøyper og prøv å lage dine egne stier i den dype snøen. 
  Om kvelden kan du bli med på en måneskinnstur eller stjernetittetur. Er du heldige ser du nordlyset også!

 • Dag 5 - Onsdag: Inn i isen

  Guidet isjuvingstur. Spektakulær dagstur langs Sjoaelva, bak frosne fosser med mulighet for å klyve i huler i isen. Turen gir en utrolig fargerik opplevelse av isen. Pause med bål og kaffe fra svartkjel.

 • Dag 6 - Torsdag: Hundekjøring

  I dag har du muligheten til å prøve hundekjøring (ikke inkludert) fra Sjodalen Hyttetun, 3 km fra Hindsærer i oppkjørte løyper. Der er det åpen kiosk med varm drikke, vafler og annen snacks. Tar du med truger, kan du ta en runde i den eventyrlige saga-skogen.

 • Dag 7 - Fredag: Topptur

  Vi anbefaler en tur til Stuttgongkampen 1416 moh. En merket trugeløype fører deg hele veien til toppen. Turen tar ca 3 timer. Belønningen for å gå de 500 høydemeterne opp, er en fantastisk utsikt over hele Sjodalen. 
  Om kvelden inviteres det til morsomt akeløp med fakler.

 • Dag 8 - Lørdag: Avreise

  Frokost og avreise.
  Transport til Otta stasjon før togavgang kl 11:30.

Avganger og priser

Turdatoer 2024: Turstart hver søndag fra 4. februar til 17. mars
Antall dager: 8 (søndag - søndag)

NB! Når du har bestilt turpakken, vil du motta en ny e-post fra oss når overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager. Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en e-postbekreftelse fra oss.

Priser 2024: 
Per person i dobbeltrom: Kr 13 000,-  
Tillegg for enkeltrom: Kr 4 200,- 

Prisen inkluderer:
Transport Otta stasjon - Hindsæter t/r
7 x overnatting i dobbeltrom m/frokost, 3 retters middag, selvlaget lunsjpakke og påfyll av termos.
Leie av ski og truger inkl. enkel instruksjon
Guidet isjuving med kaffestopp
Kveldsaktiviteter: Guidet trugetur og kjelkekjøring

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Transport til/fra Otta stasjon - spør om tilbud
Drikkevarer til måltidene
Adgang til velværeavdeling/fjellspa
Hundekjøring, Sjodalen hyttetun, tirsdag
Ølsmaking, lørdag

Valgfrie tillegg på forespørsel:
Oppgradering til unik Sæter-suite: Fra kr 3 900,- per person inkl​​​​. fri ​​adgang til velværeavdeling/fjellspa. (Gjelder kun dobbeltrom)