Senja i midnattssol - med guide og elsykkel

Status:
Booking på forespørsel
Opplev Eventyrøya Senja fra sykkelsetet. Dette programmet tar deg med på en 4-dagers guidet tur med elsykkel. Turene går på yttersida av Senja og viser deg noe av det flotteste Senja har å by på. Veien snor seg gjennom mektig landskap - langs fjordarmer, gjennom tuneller, bakke opp og bakke ned. Syklingen starter om kvelden, slik at vi får med oss det magiske lyset og mulighet til å se midnattssola underveis. På hver sykkeletappe vil det bli stopp og besøk på både kjente og mindre kjente turmål.
På dagtid vil det være mulighet for å delta på lett tilgjengelige fotturer i lett, men eventyrlig terreng. 
 
Vi garanterer spektakulære og flotte opplevelser uansett vær.

Oppmøte er på Finnsnes. Herfra blir du transportert til Torsken på Senja, hvor programmet starter med en tre-retters middag og presentasjon av program og deltakere. 
De neste dagene har vi base i Torsken og blir kjørt ut eller hjem fra forskjellige steder på yttersida av Senja.
Overnatting i moderne hytter med høy standard. Alle måltider er inkludert.
 
Deler av turen følger Nasjonal Turistveg Senja

Dagsprogram

 • TUR MED GUIDE

  TURDATOER 2023:
  8 - 11. juni

  ANTALL DAGER: 4

  ANTALL DELTAKERE:
  4 - 10 personer

  VANSKELIGHETSGRAD:
  Middels krevende tur for erfarne syklister med normalt god kondisjon. Dagsetapper ca. 20-50 km.
  Fotturene er frivillig, så om du synes det blir for mye med både fottur og sykling kan du stå over og nyte en rolig dag i bygda før kveldens sykkeltur.

  Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i programmet på grunn av værforhold eller andre uforutsette hendelser.

 • Dag 1: Ankomst

  Oppmøte på Finnsnes innen kl. 17:45.  Transport til Torsken og Senja Fjordcamp hvor vi sjekker inn. 
  3-retters middag og en presentasjon av guide, program og deltakere. 

  Hvordan reise til Finnsnes:
  Kommer du langveis fra, kan du enten ta fly til Bardufoss eller Tromsø. Fra Bardufoss går det flybuss til Finnsnes og fra Tromsø kan du enten ta buss eller hurtigbåt til Finnsnes.

  Fra Finnsnes er det felles transport til og fra Torsken. Kommer du med egen bil anbefaler vi å parkere ved Senja Fjordcamp, Torsken. Husk da å si ifra om hvor og når du møter resten av gruppen.

 • Dag 1: Torsken – Ballesvika t/r (26 km, tunnel)

  Etter en bedre middag laget av lokale råvarer gjør vi oss klare for dagens sykkeletappe.  Vi sykler fra Torsken via gammelveien over Ballesvikskaret til Ballesvika (16,2 km).  Her nyter vi utsikten og midnattssola før vi returnerer til Torsken og Senja Fjordcamp for nattmat og overnatting.

 • Dag 2: Torsken – Tungenes (46,2 km, tunneler)

  Etter frokost er det fritt frem for en fottur til Ramnfløy med utsikt over Torsken og Andfjorden.  Vi fortsetter fotturen i bygda og får omvisning på Wilsgård Fiskeoppdrett.

  Denne kvelden går sykkelturen gjennom noe av den råeste naturen yttersida av Senja kan by på. Vi følger Nasjonale Turistveger og passerer flere ikoniske utsiktspunkter. Det blir en relativt kupert etappe, men helt overkommelig ved hjelp av elsyklene. Ikke glem å lade kameraet.

 • Dag 3: Torsken – Hamn i Senja t/r (28 km, tunneler)

  Dagens fottur går til toppen av Midtertinden (623 moh.), rett opp fra Torsken. Turen er litt krevende, men du belønnes med en fantastisk utsikt over yttersida i retning Andøya.

  Kveldens sykkeletappe starter med transport til bunnen an Kaperdalen. derfra sykler vi opp dalen til ca 400 moh. og ned Sifjordura (Senjas svar på Trollstigen). Videre til Grunnfarnes hvor vi blir transportert med båt tilbake til Torsken. Dette blir en fantastisk avslutning på sykkelprogrammet i Senja!

 • Dag 4: Avslutning og hjemreise

  Felles frokost og oppsummering av turen.
  Transport tilbake til Finnsnes.  

Avganger og priser

Turdatoer 2023: 
8. – 11. juni 2023 
Andre datoer på forespørsel

Antall dager: 4 dager/3 netter 
Antall deltakere: 4 - 10 personer

Pris per person 2023: 
Per person i dobbeltrom: kr 19 000,-
Enkeltrom mot tillegg i prisen

Pakken inkluderer:
3 x overnatting i dobbeltrom 
Alle måltider fra middag dag 1 til frokost dag 4
Profesjonell guide med gode lokalkunnskaper
Fokus Aventura elsykkel med hjelm og sykkelveske
Transport til og fra Finnsnes.
Båttransport på turen

Ikke inkludert
Reise til/fra Finnsnes
Hjelm (kan leies)
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikke til maten, snacks

Sykler og utstyr

Vi stiller med Fokus Aventura, som er en allsidig, kraftig elsykkel med god komfort og tilpasset løypeprofilen vår. 
Ønsker du å bruke egen elsykkel må du være sikker på at den holder de lengste etappene, evt. ha med ekstra batteri. Dette gir dessverre ingen reduksjon i pris og er frivillig.
Det følger med sykkelveske for de som ønsker dette. Vi anbefaler alle å ta med egen hjelm, men du kan velge hjelm som tilvalg. 

Klær og utstyr ellers må du ha med selv.

Om tettstedet Torsken

Fiskeværet Torsken har i underkant av 200 innbyggere. Rett ovenfor fiskeværet ligger en fjellformasjon som tidligere lignet litt på en torsk med hode og spole. Dette fjellet er ifølge tradisjonen opphavet til navnet på bygda. Denne formasjonen har nå rast ut.

Den fiskerike fjorden, med samme navn, har til alle tider trukket mange fiskere til stedet og gitt et godt livsgrunnlag for folk i Torsken.  Nå er det fiskeoppdrett, lakseslakteri og fiskebruk som sysselsetter innbyggerne. Stedet har også en matbutikk og en kiosk. Barn i Torsken må dra over skaret til Gryllefjord for å gå på skole.
Senja by Heart med Senja Fjordcamp og TorskenSenteret tilbyr overnatting og har restaurant inne på Senja Fjordcamp. Rorbuanlegget Eidebrygga tilbyr også overnatting.

Kart