Skip to main content

5 utvalgte sykkelturer i spektakulær norsk natur

Drømmer du om øyhopping på Helgelandskysten? 
Har du lyst til å oppleve Vesterålen eller magiske Senja på nært hold? 
Hva med Dovrefjell eller frodige Hardanger?

Her finner du et utvalg av våre beste sykkelturer fra hotell til hotell med bagasjetransport. Du kan nyte sykkelturen med en lett sekk eller sykkelveske. Gjør det enkelt for deg selv - med god samvittighet. Finn ditt reisemål, bestill tur og gjør deg klar for eventyret - en herlig ferie med minimalt miljøavtrykk. 

Sykkelferien blir mer spennende på egenhånd
Ønsker du frihet til å følge ditt eget tempo og bare ha deg selv å ta hensyn til? Sykkelturene går uten guide, slik at du selv kan bestemme når du vil ta en pause, nyte utsikten, rusle i fjæra, besøke et galleri eller sette deg på en kafé. Turbeskrivelsen inneholder tips om fine stoppesteder og kartet viser deg mulige snarveier og omveier. På overnattingsstedene møter du syklister fra fjern og nær, som nyter den samme turen som deg. Etter en opplevelsesrik dag på sykkelen, kommer du frem til et hyggelig overnattingssted. Du får servert nydelig middag, ferdig oppredd seng, og frokost og nistepakke før du drar videre neste dag.

HELGELAND - kystkultur, idyll og uendelig mange øyer

På denne sykkelturen er det ikke bakkene som tar pusten fra deg, men synsinntrykkene og naturopplevelsene. Med sykkel har du tid til å sanse lukten av tang og tare, lyden av brenningene og synet av steile kystfjell, åpent hav, lune viker og dusinvis av øyer. Turen starter i Brønnøysund og fortsetter til verdensarvområdet, Vega, før du får oppleve vakre Herøy og Dønna. Fra Seløy får du bli med på en to timers RIB safari ut til Sandsundvær, før du blir med ferga inn til Sandnessjøen. Derfra går sykkelturen tilbake mot Brønnøysund via det 200 år gamle handelstedet Forvik.  
Les mer.

VESTERÅLEN - imponerende, kontrastfylt og robust

På sykkeltur i Vesterålen beveger du deg langs stille fjorder og frådende storhav, ved foten av imponerende tinder og over fargesprakende myrer og frodig kulturlandskap. Underveis får du blant annet oppleve det tidligere fraflyttede, men nå gjenoppreiste fiskeværet Nyksund. Vi har lagt inn et par ekstra dager med tid til en rundtur på sykkel eller en fottur på flotte stier. I Nyksund kan du blant annet gå Dronningruta. I Vesterålen kan du oppleve midnattssola fra 25. mai - 20. juli.
Les mer.

Ishavskysten - dramatikk, stillhet og eventyrlig vakkert 

Enn så lenge blir Senja og Andøya omtalt som uoppdagede perle i nord. Stillhet, ren luft og god plass er bare noen av grunnene til at du bør besøke dette området før det er for sent. Ishavskysten fra Tromsø til Svolvær byr på natur i verdensklasse. Turen følger stort sett den dramatiske yttersida - langs fjordarmer, gjennom tuneller, bakke opp og bakke ned. På den siste etappen, fra Sortland til Svolvær, kan du ta Hurtigruten gjennom Raftsundet og oppleve den kjente Trollfjorden. Turen avsluttes med overnatting i Svolvær. Deler av turen følger Nasjonale Turistveger, Senja og Andøya.

Det er mulig å forlenge turen med vår sykkeltur i Lofoten, som starter i Svolvær fredag  og avsluttes i Reine neste fredag. 
Les mer.

TOUR DE DOVRE - 3 nasjonalparker og Gudbrandsdalens flotteste sykkeltur

Tour de Dovre blir, ikke uten grunn, kalt Gudbrandsdalens flotteste sykkeltur. Underveis får du med deg ikoniske fjell, idyllisk kulturlandskap og Norges vakreste seterdal. Turen går i grenselandet mot hele tre nasjonalparker. Vi har lagt inn en ekstra dag på Hjerkinn med tid til å utforske Dovrefjell. Hjerkinn er selve porten til Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark med det ikoniske fjellmassivet - Snøhetta, sine unike moskuser og det nå verdensberømte byggverket - Viewpoint SNØHETTA.
Les mer.

HARDANGER - fjord, fjell og må oppleves! 

En sykkelferie i nasjonalromantisk natur. Tidemand og Gudes Brudeferd i Hardanger viser et forskjønnet stykke Norge. Kan noe så vakkert være virkelig? Se selv! Du sykler blant bugnende frukthager, og i sesongen kan avlingene kjøpes fra små boder i veikanten. Turen går over høydedrag og langs fjordarmer, avbrutt av fergestrekninger som byr på velfortjente pustepauser og naturen fra et annet perspektiv. Turen følger delvis Nasjonal turistveg Hardanger.
Les mer.

Spørsmål og svar
Her følger litt praktisk informasjon om sykkelpakkene:

Hvor krevende er turene?
Generelt bør du ha litt erfaring med å sykle på trafikkerte veier og å sitte på et sykkelsete i flere timer om dagen. Det forventes at du er i normalt god kondisjon. Du må være forberedt på dagsetapper fra 20 til 50 km. Terrenget varierer en del. Ved dårlig vær, med mye nedbør og/eller vind, blir alle turene mer krevende.
Når det er sagt, så er dette ment å være en langsom reise med en god porsjon nytelse, hvor du kan nyte en aktiv ferie i et behagelig tempo med tid til å sanse? Hos oss får du alt pakket og klart, og kan nyte godt av 20 års erfaring og kunnskap. Turene følger nøye utvalgte ruter med moderate dagsetapper. La veien være en del av målet og sett av tid til å utforske landskapet. 

Hva inneholder en sykkelpakke?
Dette varierer litt, og er spesifisert under hver enkelt sykkeltur, men normalt er det:
- Overnattinger i dobbelt- eller enkeltrom med eget bad
- Frokost og nistepakke 
- Middag når du overnatter utenfor byer (ofte 3 retter)
- Enkelte båtbilletter 
- Kart og detaljert turbeskrivelse
- Bagasjetransport mellom overnattingsstedene
- Sykkelleie mot tillegg i prisen

Hva inneholder den ikke?
Transport til og fra start og mål er ikke inkludert. Vi er behjelpelig med tog- og hurtigrutebilletter. Der fergestrekninger er en del av sykkelruta, er fergebilletter ikke inkludert. 
Reise- og avbestillingsforsikring, samt drikke til maten er heller ikke inkludert.

Hva må jeg ha med meg på sykkelturen?
Vi sender deg en innholdsrik pakkeliste i god tid før avgang. Du behøver ikke å tenke på vekten. Vi frakter bagasjen.
Du må selvfølgelig ha med litt på sykkelen i tillegg til mat og drikke. Været i nord kan by på overraskelser. Vær forberedt på alt fra tropenetter til vind og regn. Ikke glem sykkelhjelmen - av skade blir man klok, men ikke av hodeskade.

Hva slags sykkel passer best?
Vi anbefaler en robust, men ikke for tung sykkel. Den må gjerne ha bagasjebrett for sykkelveske(r). Du kan leie sykkel. Da tilbyr vi hybrid-sykler eller el-sykler. Sykkelvesker kan også leies. Prisene er spesifisert under hver enkelt sykkeltur.

Hva gjør jeg hvis det hender noe underveis?
Da ringer du til Discover Norway, 917 25 200. Vi er tilgjengelige på telefon 24 timer i døgnet, alle dager. 

Søk reise