Skip to main content

Praktisk informasjon sykkelturer

Her finner du mye generell informasjon om bestilling, betaling og turopplegg. Du finner ytterligere informasjon under hver enkelt tur. Se også Reisevilkår.

Booking:
Kan gjøres online eller pr. e-post og telefon til Discover Norway AS på Lillehammer.

Individuelle turer, selvguidet:
Dere sykler på egen hånd, uten turleder. Dvs. at det kan være andre som sykler samtidig, men det kan også være noen som ønsker å sykle alene. Man kan ikke påberegne å møte noen å sykle sammen med.

Hva er inkludert i prisen:
Priser står oppført sammen med hver tur og opplyser hva som er inkludert.
Halvpensjon vil si frokost og 2 eller 3 retters middag. Nistepakken smører du ved frokostbordet og fyller kaffe eller te i medbrakt termos.
Leie av sykkel er ikke inkludert, men kan bestilles, pris står oppført under hver tur.

Betalingsbetingelser:
Ved bestilling sendes 2 fakturaer:
• Depositum kr 500,-per person, som forfaller straks.
• Sluttfaktura, som forfaller 3 uker før turen starter.
Billetter, kuponger for overnattingene, kart og turbeskrivelse sendes når vi har mottatt endelig betaling.
Ved bestilling senere enn 3 uker før avreise, faktureres hele beløpet samlet. Kr 500,- p.p. av beløpet beregnes som depositum og blir ikke refundert dersom turen avbestilles. Punkt 2, 3 og 4 under avbestillingsreglene gjelder utover dette. Et faktureringsgebyr på kr. 50,- blir tillagt hovedfakturaen.

Avbestillingsregler:
Den reisende kan avbestille reisen før avreise etter følgende regler:
1.  Ved avbestilling mer enn 40 dager før avreise, beholdes et administrasjonsgebyr på kr 500,- pr. person.
2.  Ved avbestilling mellom 39 og 14 dager før avreise refunderes 50 % av innbetalt beløp.
3. Ved avbestilling 13 dager eller mindre før avreise, eller hvis den reisende ikke møter ved avgang beholder Norske Bygdeopplevelser hele beløpet.

Avbestillingsforsikring:
Vi vil anbefale alle å ha reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Sjekk om du allerede har avbestillingsforsikring sammen med reiseforsikringen, hus og hjemforsikringen eller på betalingskortet (VISA, MASTER osv.).

Kart og turbeskrivelse:
Ved kjøp av pakketur følger nødvendige kart og detaljert turbeskrivelse. Turbeskrivelsen inneholder beskrivelse dag for dag samt informasjon om severdigheter og opplevelser underveis. Kart og turbeskrivelsen kan ikke bestilles separat.

Innkvartering:
Overnatting på koselige og gode fjellstuer, hotell, rorbuer eller sjøhus / leiligheter (Nord-Norge). Standarden varierer; noen få steder er det felles bad /dusj / toalett på gangen. I Lofoten bor du noen netter i rorbuer.  Her får du eget dobbelt/enkeltrom, men må regne med å dele bad og toalett med andre, avhengig av hvor stor rorbua er og hvor mange som har bestilt gjennom Discover Norway.

Bagasjetransport:
Med bagasjetransporten kan det bare sendes klær og utstyr som ikke trengs på kommende dagstur og det beregnes 1 kolli pr. person. Helst ikke små tilleggskolli!
Verdisaker med liten vekt og stor verdi, som for eksempel penger, smykker, kamera, pass, kredittkort etc. bør den reisende ha på seg til enhver tid.
Bagasjen sendes på eget ansvar, ved skade eller noe blir borte så gjelder den reisendes reiseforsikring.
Husk å ta med nødvendig utstyr for dagens etappe på sykkelen.

Sykkelsesong:
Den fineste tiden å sykle på er fra mai til september.

Kondisjon:
Vi anbefaler å bruke senvinter / vår til å komme i form. Du får større utbytte av sykkelturen hvis du har vendt baken til sykkelsetet og beina til pedalene. Jo mer du sykler, i bedre form blir du, da blir det også mer artig med sykkelferie.

Vanskelighetsgrad:
Sykkelturene har varierende vanskelighetsgrad. Noen turer er lagt opp med til dels lange dagsetapper, andre turer har etapper tilpasset familier med barn.
Se hver enkelt tur for nivå av vanskelighetsgrad.

Nivå 1: Lett, familievennlig tur som alle kan klare. Fin som "nybegynnertur". Dagsetapper ca. 15-30 km
Nivå 2: Middels krevende tur som de fleste med vanlig god kondisjon, og som har syklet en del i løpet av året, kan klare. Dagsetapper ca. 20-50 km
Nivå 3: Terrenget behøver ikke være spesielt krevende, men det kan være en utfordring å sitte mange dager på sykkelsetet. Dagsetapper ca. 30-70 km

NB! Ved dårlig vær med mye nedbør og/eller vind blir turene mer anstrengende!

Veistandard:
Fjellturene går stort sett på seterveier, skogsbilveier, riksveier med liten eller ingen biltrafikk. Det kan forekomme korte partier på stier der du må trille. Det anbefales sykler med 18 gir eller mer, og med grove dekk.
På Kystturene anbefales Hybridsykler med tynnere dekk. Kystturene går stort sett på lokalveier med liten biltrafikk, sjelden på egne sykkelveier. Du må påregne noe trafikk visse strekninger, dvs. der det ikke finnes andre alternativ å sykle på enn hovedveien.

Transport til og fra utgangspunktet:
I prisen er det opplyst om transport er inkludert i prisen. Discover Norway AS organiserer transport til og fra som er på beste måte for kunden, enten det er med tog, buss eller egen transport med taxi. Transportmåte avhenger av hvor du bor og hvilken tur du ønsker og hvor mange som reiser sammen. Noen av turene er rundturer, hvor egen bil er den beste transportmåten, og hvor vi kan informere om parkering.

Utstyr og gode råd for turen:
Når du har bestilt tur hos oss, sender vi deg et forslag til pakkeliste og nyttige tips.

Barn på sykkelferie:
På grunn av biltrafikk anbefaler vi at barn under 7 år ikke sykler selv, men sitte i tilhenger eller barnesete. Vær og vind kan også være en stor utfordring for barn.
Det kan være lurt å teste barnets ferdigheter før turen. Barnet bør kunne gjennomføre en hel dag på sykkel. Sykle på barnas premisser - slik blir turen best for alle parter. Legg inn pauser underveis.

Reisevilkår:
Disse reisevilkår er basert på en overenskomst mellom Den Norske Reisebransjeforeningen og Forbrukerombudet, revidert den 1. okt. 1990. EU's Direktiv for Pakkereiser gjelder i Norge fra 1.1.1996. Det tas forbehold om endringer i vilkårene som måtte bli gjeldende i forbindelse med nye bestemmelser, fastsatt i EU-direktivet for pakkereiser.

Discover Norway AS tar forbehold om trykkfeil i program og eventuelle endringer av betingelser og endringer i priser som følge av valutakurser, skatter og avgifter som måtte inntreffe.

Discover Norway AS er tilsluttet reisegarantifondet.

Søk reise