Skip to main content

Tour de Arctic Coast - elsykkel og guide

Status:
Booking på forespørsel
Kanskje verdens fineste sykkeltur når været viser seg fra sin beste side og du bare kan nyte å være ute hele dagen. Turen starter i den livlige byen Tromsø hvor vi setter kursen mot Kvaløya og møter havet på Sommarøy. Derfra går turen til eventyrøya, Senja og den dramatiske yttersida. Veien snor seg gjennom mektig landskap - langs fjordarmer, gjennom tuneller, bakke opp og bakke ned. Andøya byr på flott og variert natur og store kontraster med hvite strender og bratte fjell. Siste etappe, fra Sortland til Svolvær, gir en vakker inngang til selve Lofoten og avsluttes med en overnatting i Svolvær og middag på en av de flotte restaurantene på bryggekanten.
Fra sykkelsetet kommer du tett på naturen. Turleder bidrar med kunnskap, trygghet og gode historier. Som bonus, byr en gruppetur på gode turvenner og mye sosialt samvær. 
Turen passer de fleste da elsyklene gjør mye av jobben og bagasjen fraktes fra ett hotell til det neste. 

NB! Etter at du har bestilt sykkelpakken, vil du motta en ny e-post fra oss når plassen er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 2 virkedager. Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en e-postbekreftelse fra oss.

Søk reise

Dagsprogram

 • Dette er en guidet tur. Dette betyr at det er en gruppereiseopplevelse ledet av en guide. Programmet følger en bestemt reiserute. Turen inkluderer bagasjetransport.

  TURDATOER 2023:
  11. - 15. juli

  ANTALL DAGER: 5
  LENGDE: 362 km

  MINIMUM ANTALL GJESTER: 4
  MAKSIMALT ANTALL GJESTER: 10

  NIVÅ: Elsykling passer for alle, uansett nivå.
  ALDER: Fra 12+

  Denne turen opereres av Legendary Adventure AS

 • Dag 1: Ankomst til Tromsø. Sykle fra Tromsø til Sommarøy, 58 km

  Individuell ankomst til Tromsø.

  Vi møtes på angitt sted i Tromsø kl 13:00. Her får du tildelt og tilpasset din egen el-sykkel. Du får også en sykkelveske som rommer 20 l, slik at du kan ta med deg de tingene du trenger underveis på sykkelturen. Resten av bagasjen blir transportert med vår egen servicebil under hele turen. Du får også utdelt matpakke til dagens tur. Når vi er klare, setter vi kursen mot Kvaløya og Sommarøy.

  Overnatting på Sommarøy Arctic Hotel

 • Dag 2: Sykle fra Sommarøy til Hamn i Senja, 70 km

  Nå er vi fremme ved Ishavskysten og kan nyte frokosten med utsikt langt ut mot horisonten. Etter frokost legger vi ut på dagens første etappe til Brensholmen. Herfra tar vi ferje til Botnhamn på Senja. Vi ankommer Senja midt på dagen og følger yttersiden av øya. Vi sykler på Nasjonal Turistveg Senja helt frem til Hamn i Senja. Turen byr på mange flotte naturopplevelser, så ha kameraet innen rekkevidde.

  Overnatting på Hamn i Senja

 • Dag 3: Sykle fra Hamn i Senja til Sortland, 127 km

  Få ting kan sammenlignes med å våkne opp på Hamn i Senja en fin sommerdag – følelsen av å være i en drøm kan ikke være mer ekte. Etter å ha spist frokost gjør vi oss klare for dagens første etappe til Gryllefjord, hvor vi tar fergen til Andenes. Derfra fortsetter vi på Nasjonal Turistveg Andøya, hvor enda mer rå natur venter. Etter å ha tilbrakt mesteparten av dagen på Andøya, beveger vi oss inn i Vesterålen og avslutter dagen i Sortland.

  Overnatting på Scandic Hotel Sortland

 • Dag 4: Sykle fra Sortland til Svolvær, 107 km

  Vi legger ut på siste sykkeletappe og nå venter legendariske Lofoten på oss. Dagen starter med en god frokost på hotellet, før vi sykler sørover mot Stokkmarknes og Melbu. Vi kommer inn til Lofoten med ferge fra Melbu. Ferden går videre mot Svolvær via yttersiden av Austvågøy. Siste natt tilbringer vi på det nye Thon Hotel Svolvær, på brygga midt i Svolvær sentrum. Og vi har også bestilt bord på en av Svolvær og Lofotens mest anerkjente restauranter, Børsen Spiseri, som ligger i gangavstand fra hotellet. Her ligger alt til rette for en strålende avslutning på turen, med god mat og godt selskap.

  Overnatting på Thon Hotel Svolvær

 • Dag 5: Frokost og avreise

  Vi våkner i Svolvær etter 4 dager på sykkelsetet, vi har sett det beste av Ishavskysten og forhåpentligvis hatt en fin tur. Vi nyter frokosten på hotellet og mimrer om turen.

  Vi anbefaler ikke at du bestiller tidligere flyavgang enn kl 14:00 fra Harstad/Narvik Evenes Lufthavn.

  Andre alternativer etter endt tur i Svolvær:
  - Fortsett ferien i Lofoten
  - Ekspressbåt til Bodø. Avreise man.-fre. 06:00 / lør. 07:55 / søn.12:45  
  - Sørgående Hurtigrute fra Svolvær. Avreise 20.30
  - Nordgående hurtigrute fra Svolvær. Avreise 22.00

  NB! De angitte rutetidene kan bli endret.

Avganger og priser

Turdatoer 2023: 
11. - 15. juli

Antall dager:
Antall deltakere: 4-10 personer

Pris per person 2023
Per person i dobbeltrom: kr 25 000,-  
Tillegg for enkeltrom: kr 0,-

Sykkelpakken inkluderer
4 x overnatting med alle måltider inkludert
Turguide
Leie av elsykkel med sykkelveske
Ferjer underveis
Bagasjetransport

Ikke inkludert: Reise til/fra Tromsø/Svolvær, drikke til maten, snacks