Skip to main content

Peer Gynt vegen og Matrute Gudbrandsdal

Status:
Denne turen er på forespørsel, vennligst kontakt oss for mer informasjon og bestilling

I fjellområdene mellom Lillehammer og Vinstra, ligger Peer Gynts Rike. Her finner du naturskjønne områder og gamle kulturlandskap. Her fant Peer Gynt ro og inspirasjon til mange av sine fantasifulle fortellinger og mange finner fremdeles både ro og glede i å ferdes i disse fjellområdene både sommer og vinter. Vår sykkeltur starter i Øyer/Lillehammer og fortsetter gjennom kulturlandskapet i Gausdal før du kommer til fjellområdene ved Skeikampen. Derfra følger du Peer Gynt vegen via Espedalen til Skåbu. Området byr på et variert terreng, du sykler i åpent høyfjellsterreng og gjennom gammel og ny løv- og furuskog. Under nesten hele turen har du Jotunheimen, Dovrefjell og Rondane i synsranden. Fra Skåbu er det enkel sykling ned til Gudbrandsdalen. Resten av turen følger dalen sørover til Øyer/Lillehammer.

Denne turen er inspirere av Matrute Gudbrandsdal og det er lagt vekt på gode matopplevelser. Hver kveld kan du nyte en velsmakende middag mens du lar dagens opplevelser synke inn. Matrute Gudbrandsdal er et samarbeid mellom flere produsenter og organisasjoner og har som formål å videreutvikle gode lokale mat- og drikkeopplevelser i Gudbrandsdalen. Den friske lufta og det rene vannet gir grobunn for ekte og rene smaker av fjell og vidde. Identitet, kultur og bærekraftig produksjon er viktig og naturlig. Slik har man gjort det i generasjoner. 

Når du bytter overnattingsted frakter vi bagasjen, og du nyter turen med bare en lett sykkelveske eller dagstursekk. Turene er selvguidet, dvs. uten turleder, og du bestemmer selv hvor fort det skal gå. Det finnes mange muligheter for avstikkere og omveier. Du får kart og turbeskrivelse av oss. 

Søk reise

Dagsprogram

 • Du sykler på egenhånd uten guide. Du bestemmer selv når du vil ta en pause, nyte utsikten, besøke en kafé ... Kartet viser deg mulige snarveier og omveier. Planleggingen har vi gjort for deg. Bestilling av overnatting, bagasjetransport, kart og turbeskrivelse.

  TURDATOER 2021: Starter hver søndag fra 20. juni til 22. august

  ANTALL DAGER: 6, søndag - fredag

  LENGDE: Ca. 200 km + mulige avstikkere og omveier

  GRADERING: Moderat tur for erfarne syklister med normalt god kondisjon. Dagsetapper ca. 20-50 km.
  Ved dårlig vær og mye nedbør og vind blir turene mer anstrengende.

 • Dag 1, søndag: Individuell ankomst til Øyer/Hafjell

  Overnatting på Nermo Hotell, som er en del av Matrute Gudbrandsdal. Nermo er et familiedrevet hotell i Øyer, 18 km nord for Lillehammer med Hafjell som nærmeste nabo.
  Nermo Hotell er kjent for sitt gode kjøkken. Her serveres gjerne kortreist og økologisk mat. Når de sier hjemmebakt, så er det hjemmebakt.

  Matrute Gudbrandsdal i Lillehammer og Øyer:
  Nermo Hotell
  Lillehammer Mikrobryggeri
  Moe Gård
  Jevne Gård

 • Dag 2, mandag: Sykle Øyer/Hafjell - Skei, 40 km

  Turen går over demningen på Hunderfossen Kraftstasjon og passerer Hunderfossen Eventyrpark og Norsk Vegmuseum før du dreier sørover og følger vestsiden av Gudbrandsdalen i retning Lillehammer. I Fåberg dreier du nordover og sykler Øverbygdsvegen gjennom Gausdal til Skei. En del stigning gjennom hele dagen.
  Skei byr også på fine fotturer. En topptur til Skeikampen byr på fantastisk utsikt.
  - Middag og overnatting på Skei

 • Dag 3, tirsdag: Sykle Skei - Gålå, 29 km

  Lett dagsetappe på grusvei. Du må regne med noe trafikk da Peer Gynt Vegen er en populær turistvei i sommerhalvåret. Turen går i flott fjellandskap med utsikt til Rondane og Jotunheimen. Stigning oppover fra Skei før du kommer inn på 'berg- og dalbane' frem til Fagerhøi. Fra Fagerhøy til Gålå er det lett sykling på fin fjellvei. Noe stigning.
  - Middag og overnatting på Gålå

 • Dag 4, onsdag: Sykle Gålå - Espedalen, 29 km

  Lett dagsetappe. Fortsette på Peer Gynt Vegen ned fra Wadahl, forbi Fefor og videre til Espedalen. Denne turen er en typisk 'berg- og dalbane' med mange svinger og humper. Stedvis en del stigning som belønnes med vakker utsikt mot Rondane og Jotunheimen når du når toppen av bakken. Før den siste bakken ned til Ruten Fjellstue, kan du gå en tur til toppen av fjellet, Ruten (1517 moh).
  Espedalen beskrives som ‘den vennlige villmark’ med skog, høyfjell og flere sammenhengende fjellvann. Området har også fått betegnelsen ‘Elgland’. Her går et av Europas største og mest spesielle elgtrekk.
  Middag og overnatting på Ruten Fjellstue, øverst i Espedalen og en del av Matrute Gudbrandsdal. Her benyttes lokale råvarer og produkter i både varme og kalde retter og fjellstua har sitt eget lille bryggeri, Espedalen Fjellbryggeri.

 • Dag 5, torsdag: Sykle Espedalen - Hundorp, 50 km

  Fra Espedalen går Peer Gynt Vegen ned i et trangt elveløp før det blir en seig motbakke på drøyt 200 høydemeter opp til Skåbu. Vi anbefaler en kaffestopp på Skåbu Fjellhotell, som er en del av Matrute Gudbrandsdal.
  Mye nedoverbakke videre til Vinstra. Følge Gudbrandsdalsvegen (gamle E6) sørover fra Vinstra. Småkupert fra Vinstra til Hundorp. Mellom Vinstra og Hundorp kan du ta en liten avstikker til skulpturen(e) FLOKK av Gitte Dæhlin. FLOKK består av 21 lange, smale bronsefigurer.
  - Middag og overnatting i Hundorp. Få steder har så rik kulturhistorie som Hundorp. Mest kjent er klubbeslaget, som endte med at Torsbildet ble knust, og innføringen av kristendommen startet i Gudbrandsdalen. I 2021 er det 1000 års jubileum for klubbeslaget på Hundorp.

 • Dag 6, fredag: Sykle Hundorp - Øyer/Hafjell, 56 km

  Dagens sykkeletappe er småkupert, men byr på noen kneiker. Ruta følger for det meste lokalveier på vestsiden av Gudbrandsdalslågen. En bratt stigning på 370 høydemeter over 4 km. mellom Ringebu og Fåvang. Denne belønnes med en like bratt bakke ned igjen. Noen små kneiker mellom Fåvang og Tretten.
  Individuell avtreise fra Øyer/Hafjell.

  Matrute Gudbrandsdal i Ringebu og Fåvang:
  Annis Pølsemakeri
  Bonden Sylte

Avganger og priser

Turdatoer 2021: Starter hver søndag fra 20. juni til 22. august (andre datoer på forespørsel).
Antall dager: 6 (søndag - fredag)
Antall deltakere: Vi må ha minst 2 personer på hver dato for å kunne gjennomføre turene.

NB! Etter at du har bestilt sykkelpakken, vil du motta en ny e-post fra oss når alle overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager, avhengig av leverandør(er). Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en e-postbekreftelse fra oss.

Pris per person 2021
Per person i dobbeltrom: kr 9 900,-  
Tillegg for enkeltrom: kr 1 500,-

NB! Book tidlig rabatt ved bestilling før 1. juni: Kr 250,- per voksen.

Sykkelpakken inkluderer
5 x overnatting m/frokost, selvsmurt nistepakke og påfyll termos
4 x 3-retters middag/buffé (ikke Nermo Hotell)
Kart og turbeskrivelse (1 sett pr. booking)
Bagasjetransport

Sykkelleie 2021 
Hybridsykkel, 6 dager: kr 1 400,- 
Elsykkel, 6 dager: kr 2 500,-

Medfølger: Hjelm, lås, verktøysett, flaskeholder, sykkelpumpe, sykkelslange og ladere til el-syklene.

Vi kan 'skreddersy' turen for grupper på min. 8-10 personer, både med og uten bagasjetransport.

Sykler og utstyr

Sykkelleie 2021 
Hybridsykkel, 6 dager: kr 1 400,- 
Elsykkel, 6 dager: kr 2 500,-

Medfølger: Hjelm, lås, verktøysett, flaskeholder, sykkelpumpe, sykkelslange og ladere til el-syklene.

Elsykkel: Scott Aspect E-ride:

Hybrid sykkel: Scott Scale 970:

Kart