Skip to main content

Finnmarksvidda Ultimate

Bli med på eventyr!
Den ultimate terrengsykkelopplevelsen på Finnmarksvidda! ( 5 dager)


Turen er organisert og gjennomført av Glød Explorer i Alta.

Du nyter singel- og double-tracks i et uendelig, lavt bølgende viddelandskap! Vakker natur, elver og innsjøer, multebær, midnattsol og reinsdyr!
Vel fremme på de tradisjonelle Fjellstuene nyter vi deilig badstue, avløst av god mat og der tilhørende vin etter timer på sykkelsetet!

Lange dager
Dette er en krevende tur der det dreier seg om lange dager, opp til 6-8 timer inkludert lunsj, i til dels utfordrende terreng. Distansene varierer fra 40 til 80 km og gjennomsnittshastigheten fra
10 – 18 km/t.

Double- og single track
Turen følger i stor grad samenes fire-hjuling spor som betyr mye double tracks. Brorparten er veldig fin sykling, men partier er steinete og relativt krevende. En rekke myr- og elvekryssinger der en må av sykkelen, er også inkludert. Turen har ikke voldsomme fjell som skal bestiges, men vidda er ikke flat! Det gjør at summen av høydemeter etter en dag gjerne overstiger 750 meter, noe som kjennes godt i beina!
På Skill and Fitness – skalen er dette en S5/F7-tur

Traseene som følges benyttes i stor grad også til sykkelrittet OffroadFinnmark, både 300- og 700 km.

Datoer :
7. - 12. august
4. - 9. september

Pris: kr 14 950,- pr person.
Inkluderer all transport, guide, support, servering og overnatting.
(Vær obs på at middag dag to ikke er inkludert)
Sykkler er ikke inkludert. Kan leies hos Glør Adventur NOK 500,- pr dag

Krevende tur
Kombinasjonen av relativt lange distanser og og krevende terreng gjør det påkrevd at du er i relativt god form, og vant til å sykle i terrenget.

Overnattinger
Overnattinger underveis i turen (dag 1 til 5) er inkludert og vil skje på hotell/hytte i Alta, på Fjellstue på Mollisjok og Jotka, og rosinen i pølsa, i villmarkscamp i Masi.

Servering
 Alle måltider underveis i turen (lunsj dag 1 til lunsj dag 5) er inkludert. Øl/vin og mineralvann tilkommer

Sykkel og utstyr
Utstyrsmessig er en fulldemper å foretrekke, gjerne med 29″ hjul. Dekk med relativt grovt mønster og sterke sidevegger, a la Schwalbe Hans Dampf og Maxxis Ardent, med godt volum, som 2,2″ eller mer. Hvis du ikke har en fulldemper, men gjerne vil prøve på denne turen, så kan du leie av oss! Les mer o

Mekker og kjentmann
Med på turen følger en lokalkjent sykkelguide som har hovedansvar for sikkerhet og navigering. Ut over å kjenne Finnmarksvidda etter mange turer mange turer, er guiden også sykkelteknisk kompetent og kan reparere mange av de eventualiteter som kan oppstå på en slik tur. Våre guider er dessuten hobbygourmeter og det er ikke usannsynlig at det diskes opp med en lekkerbisken eller to tilberedt over lunsjbålet!

Er du klar? Vi er!

Søk reise

Dag for dag program

Dag 0
 Ankomst Alta. Tid til å sette sammen og tilpasse sykler, og til planlegging på Glød HQ kl 19:00.
Overnatting i Alta

Dag 1
 Første dag på sykkel forsyner vi oss fra det mangfoldige utvalget av stier og tråkk som finnes i Altadalen. Og fordi guiden selvsagt er lokalkjent tar vi turen innom de mest hemmelige og flotte alternativene.
Vi er glad i bål, bålkaffe og god mat. På denne turen blir derfor bållunsj standard!  Så også på turens første dag, der vi nyter kosen rundt bålet, og lunsjen, for eksempel ved bredden Altaelva.
Sykling: 5-6 timer
Overnatting i Alta.
Dag 2
 Neste dag starter vår sykkelopplevelse på Finnmarksvidda. Vi kjører bil opp Tverrelvdalen til nordenden av Jotkavann der viddeeventyret starter. Etter et par timers sykling krysser vi Stabbursdalen og fortsetter sørover på østsiden av Finnmarks største innsjø, Iesjavri. Turen sørover går over lavt bølgende viddelandskap mot Mollesjok Fjellstue. Denne etappen er lang og inneholder alt fra superflyt til utfordrende sykling i teknisk terreng. På grunn av lengden på denne etappen, gjerne 8-9 timer, kreves det at deltagerne er godt trent og vant til å sitte på sykkelsetet.

Belønningen når vi kommer til en av Finnmarksviddas – og Norges –  mest avsidesliggende steder, Mollesjok Fjellstue, er imidlertid helt, helt spesiell. Stedet ligger nydelig plassert ved Iesjohka, elva fra Iesjavri.Selv om Fjellstua ligger ved Iesjohka, stammer navnet fra ei sideelv til Iesjohka, Mollesjohka, som vi må krysse like før vi ankommer Fjellstua. Noen ganger er den elva lita og enkel, andre ganger blir det en real vask før vi er over.
Badstue, middag og overnatting på Mollisjok Fjellstue.

Dag 3
 Vi fortsetter gjennom det indre av Finnmarksvidda mot samebygda Masi. Turen går øst-vest, noe som betyr «på tvers» av terrenget og vil derfor være kupert og relativt krevende. En del myrpasseringer er rett og slett ikke syklebare, og der må de fleste spasere. Fremme i Masi blir det frisk villmarksvask i vannet/elva før tradisjonell samisk middag serveres i lavvo.
Denne natta blir spesiell i og med at vi skal overnatte i telt i villmarkscamp.  Du vil ha tilgang på bagen din her
Sykling: 5-7 timer

Dag 4
Ferden fra Masi fortsetter nå nordover, etter en relativt utfordrende motbakke og serpentin-svinger. Men likevel ikke verre enn at alt er syklebart. Etterhvert flater terrenget ut, og vi kan nyte den typiske Finnmarksvidda. Lavt bølgende terreng så langt øyet kan se. Foran oss ligger nydelig sykling langs firehjuling veier, tråkk og stier mot nord. Vi stopper igjen underveis og lager lunsj over bål. Etter lunsj vil vi etterhvert begynne å se fjellene på kysten av Finnmark mot nord, før vi dreier mot øst og tar sikte på dagens mål – ultrakoselige Jotka Fjellstue!
Denne etappen er identisk med en av etappene på Offroadfinnmark 300 i 2016.
Etter en lang dag på sykkelsetet smaker «komme-frem-pilsen» helt ok! På Jotka Fjellstue nyter vi badstue og nydelig middag. Overnatting på Fjellstuas koselige hytter.
Sykling: 6-8 timer.

Dag 5
 Vi sikter oss inn på Alta. Vi følger igjen et av de nydeligste partiene i traseen til sykkelrittet Offroad Finnmark. Mot nord ser vi fjellene på Finnmarkskysten og med sørlig vind i ryggen blir denne dagen preget av mye flyt!
Dagen avsluttes med en fantastisk, og enkelte steder temmelig teksnisk, singel track ned til Altadalen og videre nedover langs Altaelva til GLØD Headquarters der det blir dusj, badstue.
Sykling: 5-7 timer

Noter at ruten kan endres hvis vær, føre eller andre forhold tilsier det