Bli med på eventyr!
Den ultimate terrengsykkelopplevelsen på Finnmarksvidda! ( 5 dager)


Turen er organisert og gjennomført av Glød Explorer i Alta.

Du nyter singel- og double-tracks i et uendelig, lavt bølgende viddelandskap! Vakker natur, elver og innsjøer, multebær, midnattsol og reinsdyr!
Vel fremme på de tradisjonelle Fjellstuene nyter vi deilig badstue, avløst av god mat og der tilhørende vin etter timer på sykkelsetet!

Lange dager
Dette er en krevende tur der det dreier seg om lange dager, opp til 6-8 timer inkludert lunsj, i til dels utfordrende terreng. Distansene varierer fra 40 til 80 km og gjennomsnittshastigheten fra
10 – 18 km/t.

Double- og single track
Turen følger i stor grad samenes fire-hjuling spor som betyr mye double tracks. Brorparten er veldig fin sykling, men partier er steinete og relativt krevende. En rekke myr- og elvekryssinger der en må av sykkelen, er også inkludert. Turen har ikke voldsomme fjell som skal bestiges, men vidda er ikke flat! Det gjør at summen av høydemeter etter en dag gjerne overstiger 750 meter, noe som kjennes godt i beina!
På Skill and Fitness – skalen er dette en S5/F7-tur

Traseene som følges benyttes i stor grad også til sykkelrittet OffroadFinnmark, både 300- og 700 km.

Datoer :
7. - 12. august
4. - 9. september

Pris: kr 14 950,- pr person.
Inkluderer all transport, guide, support, servering og overnatting.
(Vær obs på at middag dag to ikke er inkludert)
Sykkler er ikke inkludert. Kan leies hos Glør Adventur NOK 500,- pr dag

Krevende tur
Kombinasjonen av relativt lange distanser og og krevende terreng gjør det påkrevd at du er i relativt god form, og vant til å sykle i terrenget.

Overnattinger
Overnattinger underveis i turen (dag 1 til 5) er inkludert og vil skje på hotell/hytte i Alta, på Fjellstue på Mollisjok og Jotka, og rosinen i pølsa, i villmarkscamp i Masi.

Servering
 Alle måltider underveis i turen (lunsj dag 1 til lunsj dag 5) er inkludert. Øl/vin og mineralvann tilkommer

Sykkel og utstyr
Utstyrsmessig er en fulldemper å foretrekke, gjerne med 29″ hjul. Dekk med relativt grovt mønster og sterke sidevegger, a la Schwalbe Hans Dampf og Maxxis Ardent, med godt volum, som 2,2″ eller mer. Hvis du ikke har en fulldemper, men gjerne vil prøve på denne turen, så kan du leie av oss! Les mer o

Mekker og kjentmann
Med på turen følger en lokalkjent sykkelguide som har hovedansvar for sikkerhet og navigering. Ut over å kjenne Finnmarksvidda etter mange turer mange turer, er guiden også sykkelteknisk kompetent og kan reparere mange av de eventualiteter som kan oppstå på en slik tur. Våre guider er dessuten hobbygourmeter og det er ikke usannsynlig at det diskes opp med en lekkerbisken eller to tilberedt over lunsjbålet!

Er du klar? Vi er!