Status:
Denne turen er på forespørsel, vennligst kontakt oss for mer informasjon og bestilling

Gå flotte skiturer i Rondane Nasjonalpark og bo 2 -3 netter på hvert sted. Her er du virkelig i høyfjellet, og går på ski mellom destinasjonene Høvringen, Kvamsfjellet og Venabygdsfjellet. Bagasjen blir fraktet fra sted til sted.

Skituren går fra nord til sør, med start på Høvringen - innfallsporten til Rondane Nasjonalpark. Du går i 800 - 1000 meters høyde, med fantastisk utsikt til Rondanemassivet, som blant annet består av 10 topper over 2000 meter.
Turen fortsetter sørover og ender på Venabygdsfjellet, som er innfallsporten til Rondane i sør. Du ferdes i en del av Rondane som kan by på fantastiske naturopplevelser, et variert skiterreng og tradisjonsrike overnattingssteder. Ut fra de forskjellige destinasjonene er det mange flotte turalternativer.
Det er delvis preparerte løyper, men vi anbefaler ski med stålkanter da turen går i høyfjellsterreng og snøforholdene til tider kan være krevende.

Dagsetapper mellom destinasjonene:
Dag 3:
Høvringen - Kvamsfjellet (Rondablikk) - 30 km - lett til middels krevende tur.
Løypa går i høyfjellsterreng og kan være krevende ved dårlig vær. Delvis preparerte spor.

Dag 5:
Rondablikk - Venabygdsfjellet - 33 km - krevende tur.
Krevende dagsetappe. Store deler av løypa går i åpent høyfjellsterreng. Løypa er merket, men kun deler av løypa er preparert.

Det er mulig å bli med bagasjetransporten til neste destinasjon.

For hvem:
Denne turen passer til erfarne skiløpere i god form. Det er en stor fordel, hvis du er vant til å gå i høyfjellsterreng, også utenfor løyper.
Du må mestre bruk av kart og kompass, og vær forberedt på all slags vær.

Løype og ski
På enkelte etapper blir løypa preparert daglig, på andre bare når det er nødvendig. Været kan være røft, med snøfall og vind. Under slike forhold er det vanskelig å vedlikeholde sporene, og du må følge merking og bruke kart og kompass.
Vi anbefaler gode fjellski med halve stålkanter. Det er muligheter for å leie skiutstyr på Høvringen. Leie vil normalt være på "smørbare" ski. De stabile snøforholdene gjør at smøring er relativt enkelt. Vi anbefaler at du evt. leier både ski og støvler, i stedet for å håpe at støvlene dine passer til bindingene.

Vi kan 'skreddersy' turen for grupper på min. 8-10 personer, både med og uten bagasjetransport og turleder.