Skip to main content

Praktisk informasjon - skitur

Her finner du mye generell informasjon om bestilling, betaling og turopplegg. Du finner ytterligere informasjon under hver enkelt tur. Se også Reisevilkår.
 
Bestilling:
Kan gjøres online eller pr. e-post og telefon til Discover Norway AS på Lillehammer.

Prisen inkluderer:
Prisvedlegget opplyser hva som er inkludert i de forskjellige turene.
Halvpensjon vil si frokost og 2 eller 3 retters middag. Nistepakken smører du ved frokostbordet og påfyll kaffe eller te i medbrakt termos er inkludert.

Barnerabatter:
0 - 3 år: Gratis (sover i foreldrenes seng)
3 - 14 år: 50 % (i foreldrenes rom).

Betalingsbetingelser:
Ved bestilling sendes 2 fakturaer:
• depositum kr 500,-per person, som forfaller straks. Påmeldingen er bindende når depositumet er betalt.
• sluttfaktura som forfaller 3 uker før turen starter.
Billetter, kuponger for overnattingene, kart og turbeskrivelse sendes når vi har mottatt endelig betaling.
Ved bestilling senere enn 3 uker før avreise, faktureres hele beløpet samlet. Kr 500,- p.p. av beløpet beregnes som depositum og blir ikke refundert dersom turen avbestilles. Punkt 2, 3 og 4 under avbestillingsreglene gjelder utover dette.
Et faktureringsgebyr på kr. 50,- blir tillagt hovedfakturaen.

Avbestillingsregler:
Den reisende kan avbestille reisen før avreise etter følgende regler:
1.  Ved avbestilling mer enn 30 dager før avreise, beholdes et administrasjonsgebyr på kr 500,- per person.
2.  Ved avbestilling f.o.m 30 t.o.m. 15 dager før avreise beholdes innbetalt depositum på kr 500,- pr. person
3.  Ved avbestilling f.o.m 14 t.o.m 4 dager før avreise refunderes 50 % av innbetalt beløp.
4.  Ved avbestilling senere enn 3 dager før turstart eller kunden ikke stiller opp, kan Discover Norway AS beholde hele beløpet.

Avbestillingsforsikring:
Vi vil anbefale alle å ha reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Sjekk om du allerede har avbestillingsforsikring sammen med reiseforsikringen, hus og hjemforsikringen eller på betalingskortet (VISA, MASTER osv.).

Turleder, kart og turbeskrivelse:
Ved kjøp av pakketur med turleder, får alle turdeltakere kart. Ved turer uten turleder følger nødvendige kart og detaljert turbeskrivelse. Turbeskrivelsen inneholder beskrivelse dag for dag samt informasjon om severdigheter og opplevelser underveis. Turbeskrivelsen kan ikke bestilles separat.

Innkvartering:
Overnatting på setrer, gårder, fjellstuer og høyfjellshotell. Standarden varierer; fra enkle, koselige setrer uten innlagt vann og strøm, til høyfjellshotell med badstue og svømmebasseng. De fleste stedene har dobbelt- og enkeltrom med dusj/toalett. Noen få steder er det felles bad /dusj / toalett på gangen.

På de selvbetjente DNT-hyttene er det innkvartering i flersengsrom. Det er ikke dusj/toalett i hyttene, men utedo. Vann må hentes og varmes. Hyttene er utstyrt med tepper og puter. Lakenpose og håndkle må medbringes. Hytta må rengjøres før du forlater den!

Måltider:
Prisen inkluderer frokost, selvsmurt nistepakke / påfyll termos og middag. Noen steder inkluderer prisen "dagens middag", andre steder blir det servert 3-retters middag og kaffe, eller norsk koldtbord. Om ikke annet er bemerket i turbeskrivelsen, serveres middagen kl. 19.00, men vi garanterer at "etternølere" slipper å legge seg på tom mage.

DNT-hyttene er utstyrt med alt nødvendig utstyr og proviant til matlaging (hermetikk, suppe-poser, te, kaffe, pålegg, knekkebrød etc.). Du må lage maten selv, samt rydde og vaske opp etter deg. Ved forhåndsbestilling av turen gjennom oss, får du med en kupong/voucher. Denne legges i kassen som betaling, og inkluderer den maten du ønsker.

Kondisjon:
Vi anbefaler å bruke sommer og høst til å komme i form. Du får større utbytte av turen hvis du er vant til å gå på tur i flere timer.  Jo mer du trimmer, i bedre form blir du, da blir det også mer artig med aktiv ferie.

Hvem turen passer for:
- Peer Gynt løypa: er en fin nybegynnerløype, med kortere dagsetapper og godt preparerte løyper.
- Rondane-turen: har korte etapper, men løypene er ikke jevnlig preparerte og en må være forberedt på å brøyte løype.
- Troll-løypa: får å går denne anbefaler vi at man har god kondisjon, er noe fjellvant og har bra fjellutstyr. Kjennskap til kart og kompass er en fordel. Løypene er ikke jevnlig preparert og en må være forberedt på å brøyte løype.

Transport til og fra utgangspunktet:
I prislisten er det opplyst om transport er inkludert i prisen. Discover Norway AS er behjelpelige med å organisere transport til og fra som er på beste måte for kunden, enten det er med tog, buss eller egen transport med taxi. Transportmåte avhenger av hvor du bor og hvilken tur du ønsker og hvor mange som reiser sammen.
Noen av turene er rundturer hvor egen bil er den beste transportmåten, og hvor bilen får tilvist parkeringsplass de dagene dere er på fottur.

Utstyr og gode råd for turen:
Når du har bestilt tur hos oss, sender vi deg et forslag til pakkeliste og nyttige tips.

Tidspunkt:
Løypene er normalt merket/stikket fra 1. februar til over påske. I påske og vinterferie kan det være vanskelig å få plass, spesielt for grupper, og en må regne med et tillegg i prisen. (NB! Må forhåndsbestilles!)
I februar er dagene korte og snøen er som regel tørr og fin og det kan være veldig kaldt. I mars-april blir det mildere, snøen kan være våt og dagene er lengre.
Vi gjør oppmerksom på at Discover Norway ikke er ansvarlig for værforholdene. Det kan hende det er for dårlig til å kunne gå den neste etappen, hvis dere da ordner skyss videre på egen hånd må dere også betale dette selv.

Reisevilkår:
Disse reisevilkår er basert på en overenskomst mellom Den Norske Reisebransjeforening og Forbrukerombudet, revidert den 1. oktober 1990. EU's Direktiv for Pakkereiser gjelder i Norge f.o.m 1.1.1996.
Det tas forbehold om endringer i vilkårene som måtte bli gjeldende i forbindelse med nye bestemmelser, fastsatt i EU-direktivet for pakkereiser.

Discover Norway AS tar forbehold om trykkfeil i program og eventuelle endringer av betingelser og endringer i priser som følge av valutakurser, skatter og avgifter som måtte inntreffe etter katalogtrykk.

Discover Norway AS er tilsluttet reisegarantifondet.

Vi ønsker deg en riktig god tur!

Søk reise