Skip to main content

Rondaneturen fra fjellstue til fjellstue - 4 dager

Status:
Denne turen er på forespørsel, vennligst kontakt oss for mer informasjon og bestilling

Skituren passer utmerket for barnefamilier, besteforeldre på tur med barnebarna og for alle som søker roen i fjellet uten altfor lange, slitsomme dagsetapper. 

Rondane og Rondane-massivet er et kjent og kjært vandreområde og mange oppdager kjærligheten til fjellet nettopp her.
Denne turen kan være en ypperlig anledning til å introdusere barn og "nybegynnere" for fjellet. Her skapes varige minner gjennom felles opplevelser og verdifull kunnskapsformidling.
Dagetappene er fra 6 til 12 kilometer og følger godt preparerte løyper. Synes dere dagetappene er for korte, er det mange muligheter til å forlenge turene. Vertskapet på fjellstuene er lommekjent i området og gir deg de beste turalternativene tilpasset værforholdene og dine ønsker.
Bagasjen blir fraktet fra sted til sted, slik at du bare trenger å bære en lett dagstursekk.

Etter endt dagsetappe ankommer dere fjellstua og et hyggelig vertskap, som ønsker velkommen til oppredde senger og en smakfull tre retters middag, basert på lokale råvarer. Overnatting i familie- eller dobbeltrom, med dusj/WC.

I tillegg til etappene mellom fjellstuene, kan Høvringen by på mange flotte skiturer i og utenfor det preparerte løypenettet.

NB! Når du har bestilt pakken, vil du motta en ny e-post fra oss når all overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager, avhengig av leverandør(er). Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en e-postbekreftelse fra oss.

Søk reise

Avganger og priser

Avganger 2021:
Turen går fra torsdag til søndag. 
25 - 28 februar
4 - 7 mars
11 - 14 mars
18 - 21 mars

Andre datoer på få forespørsel.

NB! Når du har bestilt pakken, vil du motta en ny e-post fra oss når all overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager, avhengig av leverandør(er).
Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en e-postbekreftelse fra oss.

Pris 2021:
Per person i dobbeltrom:  Vintertilbud; 3950,- pr person
Tillegg for enkeltrom: 900,-
Ekstra overnatting ved en av fjellstuene: kr 1 400,- pr person i dobbeltrom.

Familierabatt - vintertilbud:
2 voksne og inntil 2 barn under 12 år i familierom: kr 7 900,-

Prisen inkluderer:
3 overnattinger i rom med dusj, toalett og evt. ekstra oppredning til barn.
Middag, frokost, selvsmurt nistepakke og fylt termos
Bagasjetransport

Leie av ski:
Ski med halv stålkant, støvler og staver: Kr 475,-
Felleski med halv stålkant, støvler og staver: Kr 550,-

Dagsprogram

Dette er et forslag til dagsprogram. Turen starter på en av de tre fjellstuene. Du velger selv hvor du vil starte turen.
Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i ønsket dagsprogram dersom et av overnattingsstedene har fullt på ønsket dato.

I tillegg til rutene som er beskrevet i programmet, finnes det er stort nettverk av løyper og dere kan velge om dere vil ta en lang eller kort tur alt etter dagsform og værforhold. Du får utdelt kart på første overnattingssted.
Vi tilbyr også den samme turen over 8 dager inkl. transport til og fra. Les mer

Dag 1: Ankomst
Ankomst til Høvringen
Overnatting og middag på Øigardseter Fjellstue

Dag 2: Fra Øigardseter Fjellstue til Putten Seter - 8 km
Dagens tur starter med en del motbakke. Først følger du løypene gjennom bebyggelsen på Høvringen. Løypa mot Putten har utgangspunkt ved Høvringen skiskole/skiutleie. Derfra følger du skilting mot Putten. Det går løyper på begge sider av Anaripiggen og Karihaugen. Løypa som går nord-vest for toppene har flott utsikt mot Gudbrandsdalen og fjellene vest for dalen.
Overnatting og middag på Putten Seter

Dag 3: Fra Putten Seter til Smuksjøseter - 8,5 km
Følg skilting mot Smuksjøseter og Peer Gynt hytta. Turen har en del oppoverbakker i starten før det flater ut forbi Formokampen. Det kjøres skispor helt til toppen, 1428 moh., og en avstikker dit kan anbefales (ca. 1 km hver vei). Til slutt er det bare nedoverbakker igjen til Smukksjøseter. Underveis kan du ta en avstikker til Peer Gynt hytta (ca. 1.5 km hver vei). Hytta er åpen for servering bare i vinterferie og påske, men turen byr på fantastisk utsyn mot fjellmassivet Smiubelgen og viddene mot sør.
Overnatting og middag på Smuksjøseter

Dag 4: Fra Smuksjøseter til Øigardseter Fjellstue/Høvringen 
Lett skitur som starter flatt og går over i en lang nedoverbakke som ender ved Høvringen skiskole/skiutleie. Derfra følger du løypene gjennom bebyggelsen på Høvringen og tilbake til Øigardseter Fjellstue.

Avreise fra Øigardseter/Høvringen

Vi tilbyr også den samme turen over 8 dager inkl. transport fra/til Oslo Lufthavn Gardermoen. Les mer