Skip to main content

Rondaneturen fra fjellstue til fjellstue - 4 dager

Status:
Booking på forespørsel

Skituren passer utmerket for barnefamilier, besteforeldre på tur med barnebarna og for alle som søker roen i fjellet uten altfor lange, slitsomme dagsetapper. 

Rondane og Rondane-massivet er et kjent og kjært vandreområde og mange oppdager kjærligheten til fjellet nettopp her.
Denne turen kan være en ypperlig anledning til å introdusere barn og "nybegynnere" for fjellet. Her skapes varige minner gjennom felles opplevelser og verdifull kunnskapsformidling.
Dagetappene er fra 6 til 12 kilometer og følger godt preparerte løyper. Synes dere dagetappene er for korte, er det mange muligheter til å forlenge turene. Vertskapet på fjellstuene er lommekjent i området og gir deg de beste turalternativene tilpasset værforholdene og dine ønsker.
Bagasjen blir fraktet fra sted til sted, slik at du bare trenger å bære en lett dagstursekk.

Etter endt dagsetappe ankommer dere fjellstua og et hyggelig vertskap, som ønsker velkommen til oppredde senger og en smakfull tre retters middag, basert på lokale råvarer. Overnatting i familie- eller dobbeltrom, med dusj/WC.

I tillegg til etappene mellom fjellstuene, kan Høvringen by på mange flotte skiturer i og utenfor det preparerte løypenettet.

NB! Når du har bestilt pakken, vil du motta en ny e-post fra oss når all overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager. Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en bekreftelse fra oss.

Søk reise

Dagsprogram

 • Du går på egen hånd uten guide. Du bestemmer selv når du vil ta en matbit, pust i bakken eller nyte utsikten. Planleggingen har vi gjort for deg og vi sørger for kart og turbeskrivelse. Bagasjetransport er inkludert når du går fra ett hotell til det neste.

  TURDATOER 2024:
  På forespørsel

  ANTALL DAGER: 4

  LENGDE: 21,5 km + evt. avstikkere og omveier

  GRADERING: Fin familietur eller ‘nybegynnertur’, med kortere dagsetapper og godt preparerte løyper.

  Dette er et forslag til dagsprogram. Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i ønsket dagsprogram dersom et av overnattingsstedene har fullt på ønsket dato.

  Vi tilbyr også den samme turen over 7 dager.

 • Dag 1: Ankomst

  Ankomst til Høvringen.
  - Med egen bil
  - Tog til Otta og hotelltransport til Høvringen (ikke inkludert)

  Middag og overnatting på Høvringen Fjellstue

 • Dag 2: Skitur fra Øigardseter Fjellstue til Putten Seter, 8 km

  Dagens tur starter med en del motbakke. Først følger du løypene gjennom bebyggelsen på Høvringen. Løypa mot Putten har utgangspunkt ved Høvringen skiskole/skiutleie. Derfra følger du skilting mot Putten. Det går løyper på begge sider av Anaripiggen og Karihaugen. Løypa som går nord-vest for toppene har flott utsikt mot Gudbrandsdalen og fjellene vest for dalen.
  Middag og overnatting på Putten Seter

 • Dag 3: Skitur fra Putten Seter til Smuksjøseter, 8,5 km

  Følg skilting mot Smuksjøseter og Peer Gynt hytta. Turen har en del oppoverbakker i starten før det flater ut forbi Formokampen. Det kjøres skispor helt til toppen, 1428 moh., og en avstikker dit kan anbefales (ca. 1 km hver vei). Til slutt er det bare nedoverbakker igjen til Smukksjøseter. Underveis kan du ta en avstikker til Peer Gynt hytta (ca. 1.5 km hver vei). Hytta er åpen for servering bare i vinterferie og påske, men turen byr på fantastisk utsyn mot fjellmassivet Smiubelgen og viddene mot sør.
  Middag og overnatting på Smuksjøseter

 • Dag 4: Skitur fra Smuksjøseter til Øigardseter Fjellstue/Høvringen, 5 km

  Lett skitur som starter flatt og går over i en lang nedoverbakke som ender ved Høvringen skiskole/skiutleie. Derfra følger du løypene gjennom bebyggelsen på Høvringen og tilbake til Øigardseter Fjellstue.

  Avreise fra Høvringen

Avganger og priser

Avganger 2024:
På forespørsel

Pris 2024:
Per person i dobbeltrom: kr 5 700,- 
Tillegg for enkeltrom: 900,-
Ekstra overnatting ved en av fjellstuene: kr 1 750,- per person i dobbeltrom

Familiepakke:
2 voksne og inntil 2 barn under 12 år i familierom: kr 11 400,- 
Øvrige barn (12 - 15 år): kr 2 850,- per barn

Prisen inkluderer:
3 overnattinger i rom med dusj, toalett og evt. ekstra oppredning til barn.
3 x 3-retters middag, frokost, selvsmurt nistepakke og påfyll termos.
Kart og turbeskrivelse.