Familievennlig skitur fra fjellstue til fjellstue i Rondane

Status:
Denne turen er på forespørsel, vennligst kontakt oss for mer informasjon og bestilling

Skituren passer utmerket for barnefamilier, besteforeldre på tur med barnebarna og for alle som søker roen i fjellet uten altfor lange, slitsomme dagsetapper. 

Rondane og Rondane-massivet er et kjent og kjært vandreområde og mange oppdager kjærligheten til fjellet nettopp her.
Denne turen kan være en ypperlig anledning til å introdusere barn og "nybegynnere" for fjellet. Her skapes varige minner gjennom felles opplevelser og verdifull kunnskapsformidling.
Dagetappene er fra 6 til 12 kilometer og følger godt preparerte løyper. Synes dere dagetappene er for korte, er det mange muligheter til å forlenge turene. Vertskapet på fjellstuene er lommekjent i området og gir deg de beste turalternativene tilpasset værforholdene og dine ønsker.
Bagasjen blir fraktet fra sted til sted, slik at du bare trenger å bære en lett dagstursekk.

Etter endt dagsetappe ankommer dere fjellstua og et hyggelig vertskap, som ønsker velkommen til oppredde senger og en smakfull tre retters middag, basert på lokale råvarer. Overnatting i familie- eller dobbeltrom, med dusj/WC

Høvringen byr på mange flotte skiturer så legg gjerne inn en eller flere ekstra overnattinger.

Avganger og priser

Avganger 2020:
På forespørsel.

Pris 2020:
Per person i dobbeltrom: kr 3 960,-
Tillegg for enkeltrom: 780,-
Ekstra overnatting ved en av fjellstuene: kr 1 320,- pr person pr døgn.

 

Familierabatt:
2 voksne og inntil 2 barn under 12 år i familierom: kr 7 920,- 
Øvrige barn 12 - 15 år: kr 1 980,-

Prisen inkluderer:
3 overnattinger i rom med dusj, toalett og evt. ekstra oppredning til barn.
Middag, frokost, selvsmurt nistepakke og fylt termos
Bagasjetransport
Turkart

Dagsprogram

Dette er et forslag til dagsprogram. Turen starter på en av de tre fjellstuene. Du velger selv hvor du vil starte turen.
Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i ønsket dagsprogram dersom et av overnattingsstedene har fullt på ønsket dato.

I tillegg til rutene som er beskrevet i programmet, finnes det er stort nettverk av løyper og dere kan velge om dere vil ta en lang eller kort tur alt etter dagsform og værforhold. Du får utdelt kart på første overnattingssted.

Dag 1: Ankomst Høvringen
Ankomst med bil eller hotelltransport fra Otta stasjon.
Overnatting og middag på Øigardseter Fjellstue

Dag 2: Fra Øigardseter Fjellstue til Putten Seter - 8 km
Dagens tur starter med en del motbakke. Først følger du løypene gjennom bebyggelsen på Høvringen. Løypa mot Putten har utgangspunkt ved Høvringen skiskole/skiutleie. Derfra følger du skilting mot Putten. Det går løyper på begge sider av Anaripiggen og Karihaugen. Løypa som går nord-vest for toppene har flott utsikt mot Gudbrandsdalen og fjellene vest for dalen.
Overnatting og middag på Putten Seter

Dag 3: Fra Putten Seter til Smuksjøseter - 8,5 km
Følg skilting mot Smuksjøseter og Peer Gynt hytta. Turen har en del oppoverbakker i starten før det flater ut forbi Formokampen. Det kjøres skispor helt til toppen, 1428 moh., og en avstikker dit kan anbefales (ca. 1 km hver vei). Til slutt er det bare nedoverbakker igjen til Smukksjøseter. Underveis kan du ta en avstikker til Peer Gynt hytta (ca. 1.5 km hver vei). Hytta er åpen for servering bare i vinterferie og påske, men turen byr på fantastisk utsyn mot fjellmassivet Smiubelgen og viddene mot sør.
Overnatting og middag på Smuksjøseter

Dag 4: Fra Smuksjøseter til Øigardseter Fjellstue
Lett skitur som starter flatt og går over i en lang nedoverbakke som ender ved Høvringen skiskole/skiutleie. Derfra følger du løypene gjennom bebyggelsen på Høvringen og tilbake til Øigardseter Fjellstue.

Avreise. Evt. hotelltransport til Otta stasjon.

Kart