Skip to main content

Langhelg med guidet tur over Besseggen

Status:
Denne turen er på forespørsel, vennligst kontakt oss for mer informasjon og bestilling

"Har du sett den Gjendin-eggen noen gang - kledd i hvitt?". Denne langhelgen inkluderer en vintertur over den berømte Besseggen. Mer enn 60 000 personer går turen om sommeren, men om vinteren er det ganske stille på eggen. Det gjør egentlig bare turen enda mer spektakulær!
Du bor på Bessheim Fjellstue, med hyggelig vertskap og helt fantastisk god mat. Mellom skiturene nyter du godt av oppredd seng, dekket bord og trivelig peisestue med godt selskap. Vertskapet på Bessheim er også behjelpelige med å gi gode råd om flotte skiturer i området. Hva med en tur på Besshø, selve majesteten i Øst-Jotunheimen? Fra toppen, 2258 m.o.h, får du en fantastisk utsikt utover hele Jotunheimen og over til Rondane. Terrenget ved Bessheim passer både for randoneé- og fjellski, men de fleste turene over Besseggen går med randoneé,

Spesielle datoer på Bessheim Fjellstue:

Lørdag 13. februar: Åpningshelg med middagsbuffet. Mange spennende smaker av rein, fjellaure, elg og hjort, oster med mere. Godt utvalg av kalde og varme retter, samt et fristende dessertbord. Etter middagen blir det levende musikk dersom koronasituasjonen tillater det. 

Lørdag 20. februar er temaet øl og biff.  Da kommer det besøk fra Lom Bryggeri. Det serveres forskjellige typer biff med variert tilbehør av poteter, sauser og grønsaker. Lom Bryggeri vil presentere ølet sitt. Bryggeriet produserer øl under merkevara Lomb. De produserer lagerøl som i størst mulig grad skal ha lokal tilknytning enten det gjelder bruk av råvarer, historisk tilknytning eller geografi. Tillegg for ølsmaking kr. 450,-.

Lørdag 13. mars er det 5-retters meny og vinkveld med de lokale importørene Bertil&Martens klokka 18.30. Pål Bertil og Olav holder til på Otta og importerer italiensk og fransk vin. De har stor interesse for vin og har mye artig å formidle. Middagsmenyen denne kvelden blir: smaker av fjellaure, skrei, reinsdyr, lokale oster og en sjokolade- og brunostdessert. Bertil&Martens setter en vinmeny som passer til maten og forteller om vinene sine under måltidet. Tillegg for vinsmaking: kr 550,-.

Fredag 19. - søndag 21. mars arrangerer Jotunheimen Hundekjørarlag Jotunheimenløpet. Dette er et fjelløp som går i områder opp til ca. 1300 m.o.h. Løpet vil ha utgangspunkt på Bessheim. Det pleier å være god stemning denne helga, og du er velkommen som tilskuer!

Søk reise

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Individuell ankomst
Middag og overnatting på Bessheim Fjellstue & Hytter

Dag 2, fredag: Vintertur over Besseggen med guide
Turen starter med fin oppvarming på ski fra Bessheim via Bessvatnet. På turen opp selve eggen fester vi skia på sekken, så husk å ha med sekk med skifester. Du trenger ikke stegjern, isøks eller tau. Har du høydeskrekk, så bør du ha gjennomført turen om sommeren, slik at du har en formening om hva du går til. Omgivelsene er storslagene med snødekte Gjende omkranset av stupbratte fjellsider og majestetiske Jotunheimen som perfekte kulisser.
Turen ned går der skiføret er best. Hele turen er i underkant av 20 km og tar 8-9 timer.
Middag og overnatting på Bessheim Fjellstue & Hytter

Dag 3, lørdag: Skitur på egen hånd
Bessheim er et godt utgangspunkt for skitur til Besshø, 2258 m.o.h. Besshø er selve majesteten i Øst-Jotunheimen der den ruver over Besseggen og Gjende. Dette er en fin og enkel skitopp med fantastisk utsikt over store deler av Jotunheimen. Returen byr på en fin nedkjøring. 
Med en kort kjøretur (7 km) er Nautgardstinden (2258 m.o.h.) et godt alternativ. En enkel topp som er litt bratt siste del mot toppen, men da kan du ta av deg skiene og gå på beina. Fin nedkjøring tilbake til bilen.
Både Besshø og Nautgardstinden er en forholdsvis krevende turer som tar 7-8 timer tur-retur. Høydeforskjellen er ca.1200 meter.
Området ved Bessheim byr også på kortere turer i og utenfor oppkjørte spor.
Middag og overnatting på Bessheim Fjellstue & Hytter

Dag 4, søndag: Avreise
Avreise etter frokost eller skitur på egen hånd. 

Avganger og priser

Turdatoer 2021: 
11 - 14 februar (Besseggen lørdag 13. februar, fjellski) 
18 - 21 februar (Besseggen fredag 19. februar, randoneé)
4 -7 mars (Besseggen fredag 5. mars, randoneé)
11 - 14 mars (Besseggen fredag 12. mars, randoneé)
18 - 21 mars (Besseggen fredag 19. mars, randoneé)

Antall dager: 4 (torsdag - søndag)
Vanskelighetsgrad: Nivå 3 - se praktisk informasjon. Turen over Besseggen kan gjennomføres av alle med normal fysisk form. Været kan til tider gjøre at turen oppleves som ekstra krevende.

Priser 2021: 
Per person i dobbeltrom: Kr 5 500,-  
Enkeltromstillegg: Kr 450,- 

Prisen inkluderer:
3 overnattinger inkl. 3- retters middag/buffet, frokost og selvlaget lunsjpakke med påfyll av termos.
Guidet tur over Besseggen

Skileie:
Gjendesheim, som ligger 5 km fra Bessheim Fjellstue, har et bredt sortiment av topp moderne utleieutstyr, https://gjendesheim.dnt.no/utstyr