En topptur eller to eller fler

Pris NOK:
17 450,-
Dager: 8
7 overnattinger med middag, frokost, nistepakke og påfyll termos.
Bagasjetransport.
Kart og turbeskrivelse (1 sett per booking).
Transport fra/til Oslo Lufthavn.
Bestill reise

Sola skinner og YR har lovet meg en flott dag. Sekken er lett og kroppen uthvilt. Det haster på ingen måte å komme fram til neste hotell. Hva er vel bedre enn å ta en liten omvei, helst oppover til utsikten.
Peer Gynt løypa starter i Espedalen. På vei til Fefor Høifjellshotell går jeg gjerne via Ruten, 1517 m.o.h. Ruten er utvilsomt et ruvende fjell, men den fantastiske utsikten fra toppen viser noe enda mektigere. I vest ligger toppene i Jotunheimen på rekke og rad, i øst kneiser Rondanemassivet og i nord skimtes Dovrefjell - WOW. De drøyt 100 ekstra høydemeterene minker raskt i artig nedkjøring på østsiden av toppen. Om litt har jeg hovedløypa i sikte. Herlig!

Kvitfjell er bedre kjent blant alpinister enn langrennsløpere, men det anbetales å ta en nærmere kikk. Dagsetappen fra Kvitfjell til Skei starter med å gå opp den samme løypa som jeg kom ned i går. Da er det fristende å jukse litt. Været viser seg fremdeles fra sin beste side, så jeg velger å utforske selve Kvitfjellet 1044 m.o.h. Stolheisen går opp til nabotoppen på 1030 m.o.h. og her starter også langrensløypa. Med flott utsikt til Gudbrandsdalen og Rondane går løypa over toppen med det karakteristiske lyse berget. Så bærer det nedover til hovedløypa og en flott tur over Ålmannskardet mot Skei. 
Fra Ålmannkardet kan de tøffeste bestige Prestkampen 1244 m.o.h. og Skeikampen 1124 m.oh., men det blir ikke meg denne gangen. Nå er jeg sulten på 3-retters middag og beinstrekk.

Husk at disse omveiene er finværsturer.

Klikk for mer informasjon om Peer Gynt løypa.

Bestill reise

UtgåendeReisemålLedige plasserFra pris
18/3Peer Gynt løypa 18 - 25 mars 2024Mer enn 817 450,-Bestill
23/3Peer Gynt løypa 23 - 30 mars 2024517 450,-Bestill