Skip to main content

Jeg elsker å komme fram til dekket bord

Status:
Denne turen er på forespørsel, vennligst kontakt oss for mer informasjon og bestilling

Ikke sjelden spør venner hvor de skal reise for å oppleve 'Det lille ekstra'. Om vinteren blir svaret Jotunheimenløypa og Hindsæter.

Det hele starter på Lemonsjøen Fjellstue, hvor familien Furuset legger sin sjel i god, raus og velsmakende mat. Sammen med mor, Marit, har kjøkkensjef, Tor-Ivar, utviklet en lidenskap for råvarenes opphav og produksjon. Han har en eksepsjonell evne til å finne frem til det spesielle som gjør hverdagsmiddagen til en ekstravagant nytelse. 

Turen fortsetter mot høyfjellet og neste stopp er Hindsæter Hotell. Her er det verten, André som er sjef på kjøkkenet. André er opptatt av genuin matlaging med bruk av friske, sunne og bærekraftige råvarer. Den viktigste råvaren i kjøkkenet på Hindsæter er kjøtt fra tamrein som beiter like ved Hindsæter store deler av året. Historien blir fortalt før maten kommer på bordet. Ikke nok med maten - mellom dagens skitur og den velsmakende middagen, kan du nyte Fjellspa med massasjebad og både tradisjonell badstue og infrarød badstue som myker opp muskler og ledd.

Til slutt er det Bessheim som står for tur - gjerne med en finværstur på Besseggen? På Bessheim serveres tradisjonell norsk mat med en ekstra velsmakende vri. I tillegg til den lokale reinen, fyller Bessheim menyen med hjort og elg fra lokale jegere og fjellørret fra de mange gode fiskevannene i Jotunheimen. Bessheim er en del av Opplæringskontoret Brimi-Kjøken. Dette er et samarbeid mellom flere serveringsbedrifter i Vågå, Lom og Sel. Her får unge kokkelærlinger utdanning i kokkefaget etter Arne Brimi sin matfilosofi, selvfølgelig med mesterkokken Arne Brimi selv, som en sentral resursperson.

Mmm... det er bare å glede seg!

Søk reise