Skip to main content

Weekend-opphold på Røisheim med topptur til Galdhøpiggen

Status:
Denne turen er på forespørsel, vennligst kontakt oss for mer informasjon og bestilling
Har du planer om å bestige Galdhøpiggen i år? Ta turen til Bøverdalen i Jotunheimen med et opphold på Røisheim, - et overnattingssted i særklasse. Her kan du kombinere fjelltur med gourmet mat på et trivelig hotell full av god atmosfære.

Røisheim er en gammel skysstasjon med vernede hus i tun fra 1700-tallet. Stedet har lang tradisjon for å ta vare på kresne og eventyrlystne fjellturister. Her er det muligheter for å bestige tindene i Jotunheimen, eller rett og slett oppleve atmosfæren og den gode maten på den gamle skysstasjonens. Tunet består av 14 tjæresvarte hus i frodig landskap og 20 flotte restaurerte rom og suiter. Noen av rommene har peis, og alle har badestamp og himmelseng.

Vertskapet sørger for at gjestene blir tatt hånd om på aller beste måte, noe som har ført til at folk kommer tilbake år etter år.

Om det ønskes flere severdigheter, kaféer eller butikker, er det heller ikke langt til Lom, med Lom Stavkirke, Lom Bygdemuseum Presthaugen, Fossheim Steinsenter, Norsk Fjellmuseum og urtehagen på Nordgard Aukrust.

Priser 2017 
Fra kr. 3 100,- p.p. i ordinære dobbeltrom / fra kr 1900,- for barn under 12 år
Prisen gjelder både weekend og midtuke.

Prisene inkluderer
2 overnattinger m/frokost, 2 x 4-retters middag, 2 x nistepakker m/påfyll av egen termos.
Alle rom har eget bad.  Mulig med badestamp på rommet, pris + kr. 200,- p.p. i dobbeltrom. 
Det er mulig å forlenge oppholdet med flere dager (søndag - fredag), be om tilbud, pris pr. døgn fra kr. 1550,-  inkl. frokost, nistepakke og 4-retters middag,

Beliggenhet: Du finner Røisheim like ved Sognefjellsveien mellom Lom i Gudbrandsdalen og Luster i Sogn, 16 km og 15 min kjøring fra Lom.

Ta kontakt for bestilling og mer indormasjon
 

Søk reise

Dagsprogram

Historie:
Røisheim Skysstasjons historie strekker seg helt tilbake til 1200-tallet. Ble tatt av ras på 1700-tallet. Bygget opp igjen i 1858  - og fredet i 1925.
Galdhøpiggen ble besteget for første gang i 1850, og Røisheim ble snart en base for klatresporten i Europa. Datidens største malere, diktere og komponister Gude, Edvard Grieg, Henrik Ibsen, Fritz Thaulow, Vinje, Garborg og Gerhard Munthe fant veien til Røisheim, og alle forelsket de seg i den pittoreske gården og de storslåtte omgivelsene. Etter hvert fant også kongelige, ambassadører, politikere, forretningsfolk og ikke minst fjellfolk og friluftselskere veien hit. De kom og de ble og de kom tilbake år etter år. Og slik har det fortsatt like frem til i dag i samme tradisjon.
Turforslag:
Når du skal bestige ”Piggen”, er det vanligste å enten gå fra Juvashytta eller Spiterstulen. Turen fra Juvashytta er sett på som den letteste, med 600 meters stigning fra hytta opp til toppen av Piggen, mens ruten fra Spiterstulen er noe lengre og har 1300 meter stigning. Til gjengjeld må du gå over Styggebreen hvis du drar fra Juvashytta. Du/dere går turer på egenhånd, men det er breførere fra Juvashytta over Styggebreen og opp til toppen av Galdhøpiggen. Dette er en familievennlig tur som også passer for turvante barn. Det er 7-års aldersgrense for deltakelse på breføring over Styggebrean.

Andre aktiviteter:
Det er mulighet for mange fine turer i områdene Lom, Skjåk og Bøverdalen.
Galdhøpiggen klatreparker på Raubergstuelen i Bøverdalen og i Lom.
Ta turen innom Dumedalsgrottene, juv, isbreer og fjelltopper. Det finnes lokale guider som fører an.

Om det ønskes flere severdigheter, kaféer eller butikker, er det heller ikke langt til Lom (15 min å kjøre), med Lom Stavkirke, Lom Bygdemuseum Presthaugen, Fossheim Steinsenter, Norsk Fjellmuseum og urtehagen på Nordgard Aukrust.