Kajakk- og fotturer i Hjørundfjorden

Pris NOK:
14 800,-
Dager: 5
Overnatting i flersengsrom.
Sengetøy.
Alle måltider fra lunsj dag 1 til lunsj dag 5.
Kajakkutstyr.
Erfaren guide.
Bestill reise

Bli med på en uforglemmelig kajakktur med guide. Langt fra trengsel og forstyrrelser, padler vi på kryss og tvers av den storslåtte Hjørundfjorden.
I tillegg, tar vi bena fatt og utforsker de spektakulære Sunnmørsalpene, med fantastisk utsikt til fjord og fosser. Ved å kombinere vandring og kajakk får du brukt hele kroppen og du kommer tett på natur og mennesker.

Vi overnatter i små veiløse bygder og på gårder langs fjorden. Vi møter menneskene som bor der. Vi nyter gjerne kveldene ute, rundt bålet, før vi kryper til køys og lader opp til neste dag. Denne turen vil virkelig gi deg uforglemmelige natur- og kulturopplevelser.

Det er en fordel med tur- og padleerfaring, men det er ikke påkrevd for denne turen. Så lenge du er i normalt god form og har en sporty innstilling, vil denne vandre- og kajakkturen passe perfekt for deg. 

Dagsprogram

 • TUR MED GUIDE

  TURDATOER 2023:
  17-21. juni
  16-20. juli
  24-28. august
  11-15. september

  ANTALL DAGER: 5

  ANTALL DELTAKERE:
  4 - 10 personer per tur

  ALDER: Minimum 16 år

  VANSKELIGHETSGRAD:
  Middels. Det er en fordel med tur- eller padleerfaring, men det er ikke påkrevd for denne turen. Så lenge du er i normalt god form og har en sporty innstilling, vil denne vandre- og kajakkturen passe perfekt for deg.

  Merk at denne reiseruten kan bli gjennomført i omvendt retning/rekkefølge på noen av avreisedatoene, avhengig av tilgjengelighet på overnattingsstedene.

 • Dag 1: Ankomst Urke og padling ut Norangsfjorden

  Du møter guiden og resten av gruppen på Urke Kaihus. Her får du instruksjoner, og vi pakker kajakkene før vi starter turen ut Norangsfjorden som er en arm av Hjørundfjorden.
  Vi stopper for lunsjpause ved den lille havna på Lekneset før vi setter kursen ut i Hjørundfjorden. Vi nyter ettermiddagen i kajakken med Trandal som dagens mål. 
  I Trandal bor vi på en liten gård med en helt utrolig utsikt over fjorden og de spisse Sunnmørsalpene.
  Guiden tilbereder et deilig måltid - kanskje med litt hjelp fra deg. 

 • Dag 2: Sæbø, Skår og fossevandring

  Etter frokost sier vi farvel til Trandal og krysser fjorden til Sæbø. Her går vi i land og tar lunsjpause. I Sæbø finner du også små butikker. Det finnes ikke butikker på de andre stedene vi besøker, så her er eneste mulighet til å fylle opp sekken med Kvikk Lunsj og lokale spesialiteter.
  Etter lunsj fortsetter vi mot enda en liten veiløs bygd langs fjorden. Vi overnatter på den ene av de to gårdene på stedet. Middagen tilberedes i felleskap. Om ettermiddagen kan du slappe av ved bålet eller bli med på en tur til de brusende fossene et stykke oppover i dalen.

 • Dag 3: Med kajakk til den innerste delen av fjorden

  I dag padler vi den mest imponerende delen av fjorden i retning Bjørke. Fjorden bukter seg innover, noe som gjør opplevelsen enda mer dramatisk og overveldende.
  Underveis tar vi en liten stopp på den lille halvøya ved Utåløyra, og passerer Viddal og Finnes før vi kommer til Bjørke.
  Langs sjøkanten i Bjørke kan du spasere langs historiske naust og sjøhus, og kanskje ta et forfriskende bad i fjorden.
  Hvis det er fint vær, griller vi på terrassen og noen har kanskje lyst til å gå en tur oppover og nyte utsikten over Storfjorden, den innerste delen av Hjørundfjorden.

 • Dag 4: Fottur i Sunnmørsalpene

  Etter en avslappet frokost (vi trenger ikke sjekke ut) går turen gjennom bygda Bjørke og opp i fjellet - først gjennom skogen og senere over tregrensen. Det er flott utsikt hele veien opp. Målet er Tyssevatnet, 600 m over fjorden. Vannet ligger i et fantastisk område med ville fjell og stille natur. Turen er på ca 15 km og vi bruker hele dagen. Etter turen kan det bli godt med et friskt bad i fjorden.
  Vi overnatter en natt til i Bjørke.

  Guiden kan bestemme seg for å gå på en annen fottur enn den som er beskrevet ovenfor basert på vær, gruppens forutsetninger eller lokale forhold, men uansett er fjordutsikt garantert.
   

 • Dag 5: Padletur tilbake til Urke

  På vei til Urke padler vi på motsatt side av fjorden i forhold til tidligere. Det er samme strekning, men oppleves helt annerledes med utsikt til fjorden fra motsatt siden. Vi tar sikte på lunsjstopp i Viddal. Vel tilbake i Urke kan vi nyte en velfortjent skål sammen med gruppa før vi tar farvel med hverandre.

Avganger og priser

Turdatoer 2023: 
17-21. juni
16-20. juli
3-7. august
24-28. august
11-15. september

Antall dager: 5

Pris per person 2023
Fra kr 14 800,-  

Prisen inkluderer:
- Overnatting i flersengsrom, enkel- eller køyeseng, enkel standard
- Alle måltider fra lunsj på dag 1 til og med lunsj på dag 5
- Kajakkutstyr: enkel eller dobbel kajakk, padleåre, padlevest, 20L vanntett tørrsekk
- Erfaren guide som er tilgjengelig hele tiden

Ikke inkludert:
- Reise til og fra Urke
- Reise- og avbestillingsforsikring
- Drikke til maten, snacks
- Kostnader som kan oppstå i tilfelle store uforutsette endringer og/eller ekstremt dårlig vær (for eksempel bus- eller båttransport hvis vi må hoppe over et legg og starte fra et annet sted dagen etter). 

Kart

Bestill reise

UtgåendeReisemålLedige plasserFra pris
17/6Kajakk- og fotturer i Hjørundfjorden 17 - 21 juni 2023814 800,-Bestill
16/7Kajakk- og fotturer i Hjørundfjorden 16 - 20 juli 2023814 800,-Bestill
24/8Kajakk- og fotturer i Hjørundfjorden 24 - 28 august 2023814 800,-Bestill
11/9Kajakk- og fotturer i Hjørundfjorden 11 - 15 september 2023814 800,-Bestill