Skip to main content

Teater og fjelltur i Kristin Lavransdatters rike

Status:
Denne turen er på forespørsel, vennligst kontakt oss for mer informasjon og bestilling
Bli med på en helg tettpakket med natur- og kulturopplevelser!
Vi går flotte fjellturer på Høvringen om dagen og lørdag kveld drar vi ned på teateroppsettingen Kristinspelet på middelaldergården Jørundgard. Bøkene om Kristin Lavransdatter er en av de vakreste kjærlighetshistoriene i norsk litteratur, og et tydelig eksempel på at en romantrilogi som omhandler middelalderen fortsatt har noe å fortelle oss.
 
Hovedrollen som Kristin Lavransdatter spilles av Heidi Ruud Ellingsen, Gard Skagestad spiller rollen som Erlend Nikulassøn og Marit Østby spiller rollen som den eldre Kristin.
Birgitte Victoria Svendsen har regien.

Nobelprisvinner Sigrid Undset la store deler av handlingen i trilogien om Kristin Lavransdatter til Nord-Sel og Høvringen. Sigrid Undset var selv flere ganger på Høvringen og Sel, og gikk turer i fjellet for å hente inspirasjon til trilogien, som hun fikk Nobels pris i litteratur for i 1928.
Borghild Krossli er turleder på turen. Hun har jobbet som reiselivssjef i Sel kommune og prosjektleder for Kristinprosjektet og oppbyggingen av middelaldergården Jørundgard. Hun har god kunnskap om Høvringen, Rondanen og Kristin Lavransdatter.

Kristinspelet er basert på Sigrid Undset nobelpris-vinnende trilogi om Kristin Lavransdatter. I stykket følger vi Kristin Lavransdatter gjennom hennes liv på første halvdel av 1300-tallet. Gjennom den lykkelige barndommen på Jørundgård, til forlovelsen med Simon, som faren har valgt til henne, og til den stormende forelskelsen hun opplever gjennom møtene og livet med Erlend. 

Nobelprisvinner Sigrid Undset la store deler av handlingen i trilogien om Kristin Lavransdatter til Nord-Sel og Høvringen. Sigrid Undset var selv flere ganger på Høvringen og Sel, og gikk turer i fjellet for å hente inspirasjon til triologien, som hun fikk Nobels pris i litteratur for i 1928.

Vi bor på tradisjoinsrike Øigardseter Fjellstue. Fredag og lørdag går vi fjellturer med Høvringen som utganspunkt. Lokalkjent guide forteller om Høvringen, Rondane og Kristin Lavransdatter.
Lørdag kveld drar vi ned til Jørundgård og teateroppsettingen 'Spelet om Kristin Lavransdatter'. 
Etter frokost på søndag har vi omvisning på Nord-Sel, hvor turen avsluttes med kaffébesøk.

Kristin Lavransdatter:
Kristin Lavransdatter er en historisk romansyklus av Sigrid Undset (1882-1949), som består av tre bind; Kransen (1920), Husfrue (1921), og Korset (1922).Trilogien dannet grunnlaget for at Undset fikk Nobelprisen i litteratur i 1928 hvor begrunnelsen var "… spesielt for sine mektige beskrivelser av livet i Norden i middelalderen".

I år er det det .9 gang Sel Teaterlag setter opp 'Spelet om Kristin Lavransdatter' på Jørundgard i Sel, stedet som ble bygd opp som kulisser til filmen "Kransen", i regi av Liv Ullmann.

Målet til Sel Teaterlag er å bygge opp en forestilling av høy kvalitet, med identitet og uttrykk som gjenspeiler tilhørigheten til regionen. I samspill med profesjonelle aktører og skuespillere, er spelet en viktig utviklingsarena for regionens skuespillere, dansere og musikere.
Forestillingen tar utgangspunkt i Jørundgard som sted. Hendelsene i forestillingen skjer på Jørundgard. Hele Kristins livsdrama er trukket inn i forestillingen. Den tar utgangspunkt i Kristins pilegrimsgang til Trondheim, og gir en tolking av Kristinskikkelsen ut fra hennes livserfaring.
www.kristinspelet.com

Søk reise

Dagsprogram

Dag 1 - Torsdag: Ankomst Øigardseter Fjellstue på Høvringen 
Etter middag orienterer turlederen om programmet.

Dag 2 - Fredag: Fottur til Formokampen (1427 moh.) - 16 km.
En flott tur i høyfjellsterreng - noe stigning på slutten. Belønningen er flott utsikt over Gudbrandsdalen, Rondane og Jotunheimen.
Middag og overnatting på Øigardseter Fjellstue.

Dag 3 - Lørdag: Fottur til Peer Gynt Hytta - 15 km - Spelet om Kristin Lavransdatter
En lett og fin tur. Vi kjører buss eller privatbiler inn til Smuksjøseter (5 km) og går til den tradisjonsrike Peer Gynt Hytta der Peder Christian Asbjørnsen fikk høre fortellingen om villmannen Per. Vi går samme vei eller en litt lengre tur tilbake til Høvringen. 
Etter middag reiser vi med felles buss til Jørundgard, hvor vi får oppleve teateroppsettingen "Triologien om Kristin Lavransdatter" som starter kl. 19.30. 
Vel tilbake på Øigardseter Fjellstue får vi servert varm suppe og rundstykker.

Dag 4 - Søndag: Vandring på Nord Sel - Avreise
Avreise fra Høvringen etter frokost. Rundtur på Nord-Sel, hvor vi får se gårdene som er nevnt i trilogien. Turen avsluttes med kaffebesøk på en gammel gård.
 
Vi tar forbehold om endringer i oppsatte program. Dagsturene tilpasses værforholdene.
Turen passer for alle. Vi vil forsøke å legge opp til at alle som vil, kan delta på fotturene. Det går også an bare å være med uten å delta på fotturene.

Avganger og priser

Dato 2018:
28. juni - 1. juli (torsdag - søndag)
Påmeldingsfrist: 24. mai 2018. 

Pris 2018:
Per person i dobbeltrom: Kr 6 400,-
Enkeltromstillegg: Kr 585,-

Book tidlig rabatt før 1. mai:  kr. 250,- per person.

Inkludert i prisen:
3 overnattinger med middag, frokost, nistepakke og påfyll tremos
2 dagsturer med turleder
Billett til teateroppsettingen lørdag og varm nattmat etter forestillingen
Transport til og fra teaterforestillingen lørdag kveld
Omvisning på Nord-Sel søndag

Transport til og fra Høvringen er ikke inkludert.
Ankomst med egen bil eller tog til Otta og rutebuss eller hotellbil til Høvringen

Andre fotturer:
Dovrefjell langs Pilgrimsleden
På topper og fotturer i majestetiske Rondane
Familietur fra fjellstue til fjellstue i Rondane
Peer Gynt Stien med bagasjetransport
Venabygdsfjellet - Vandreopphold med turleder
Jotunheimen og Valdres - Vandreopphold med turleder