Skip to main content

Kulturopplevelser

Bilturer gjennom norsk historie.
I 1862 reiste Henrik Ibsen reiste gjennom Norge for å samle sagn og folkeviser. På vei gjennom Gudbrandsdalen fant han inspirasjon til å skrive dramaet om 'Peer Gynt'. Basert på notatene han laget og artiklene han skrev, samt litteratur skrevet av de menneskene han møtte på sin ferd, er det mulig å følge store deler av denne reisen og bli inspirert av naturen og d menneskene som er der i dag.

Edvard Munch flyttet mye fra sted til sted i hele sitt liv. Han satte igjen tydelige fotavtrykk på mange forskjellige steder og mange steder satte sine spor i hans kunst. Han fant inspirasjon overalt hvor han gikk. Reis i Munchs fotspor gjennom Sør-Norge og besøk de stedene som inspirerte ham mest.

De norske stavkirker ble ikke skapt av arkitekter, men av utrolige dyktige lokale håndverkere. I første møte med disse mystiske værbitte trekonstruksjonene, synes de å være designet av mytologi og bygget av legender. I silhuett mot grønne daler og blå himmel representerer de en skjør befolkning som har satt sine røtter i en overveldende men ofte krevende natur.

Reise suchen