Peer Gynt Spelet 2018 - Mat og kulturopplevelser

Status:
Denne turen er på forespørsel, vennligst kontakt oss for mer informasjon og bestilling

Programmet starter allerede fredag kveld. Da reiser vi til herskapelige Simenstad Gard i Ringsaker - en 'Hjemme hos opplevelse' med personlig vertskap og autentiske opplevelser. 
Den fargerike vertinnen, Brit Skurdal Braastad, har lidenskap for mat og raus omsorg for gjestene. Bonden Gisle steller godt med dyr og jord, men kan også ta på seg finskjorta og by gjestene på en Braastad Cognac. 
Brit viser dere rundt på denne flotte, staslige gårdenhistorier om hvordan Simenstad har tilknytning til prøysen og Prøysenhuset, med programmet 'Fra sal til sal på Simenstad'.
Dere får også høre hvordan Simenstad og Prøysen på mange måter er knyttet til hverandre.

Lørdag har vi formiddagen fri og kan utforske Lillehammer sentrum. Byen er kjent for sitt sjarmerende handelsmiljø, rike kulturliv og en herlig, varm atmosfære. De gamle trebygningene gjør gågata til byens hovedpulsåre. Her finner du et bredt spekter av spennende butikker, gallerier, museer, kafeer og restauranter.
Etter lunsjtid kjører vi buss til Gålå og Peer Gynt Spelet. På veien stopper vi og får en spennende omvisning på Aulestad, Bjønstjerne Bjørnsons hjem. Før kveldens forestilling blir det en kulinarisk reise til Marokko, i Anitras telt ved Gålåvatnet. 

Opplev den magiske oppsettingen av Peer Gynt Spelet på Gålå.
Etter suksessforestillingen i 2017 kommer far og sønn Nils Ole og Jakob Oftebro tilbake på scenen ved Gålåvatnet også i år. 
'Peer Gynt' er som kjent en av litteraturhistoriens store klassikere, på samme tid universell og nasjonal der Ibsen harselerer med Norge og oss nordmenn. Ibsens dramatiske dikt følger bondesønnen Peer fra han er tidlig i tjueårene til han er en gammel mann.
Den siste versjon vil fremheve nettopp denne lange livsreisen, idet skuespillerne Jakob Oftebro og Nils Ole Oftebro deler tittelrollen. 
Vi møter Peer første gang på 1960-tallet som en tjueårs gutt og følger ham gjennom fem akter som ender i vår egen tid. Jakob og Nils Ole vil sammen gi oss en fortelling om et liv som er levet, men kanskje ikke levd? Peers evne til alltid å 'gå utenom' tilsier at svaret på dette spørsmålet er temmelig tragisk for Peers del. Sammen med skuespillerne og det kunstneriske teamet skapes et univers som fremhever Peers liv som et luftslott. 
Regi: Sigrid Strøm Reib

Dagsprogram

Dag 1 - Fredag: Ankomst til Lillehammer og innsjekking på hotellet.
Avreise til Simenstad gård og en helt spesiell matopplevelse. Simenstad er en av storgårdene ved Prøysenstua, hvor du inviteres inn i 1700-talls bygninger med sjel og atmosfære, skapt for selskapelighet og gode opplevelser. Her kommer vi inn i et privat hjem og får oppleve en levende gård og et vertskap som gleder seg over å kunne dele kulturarven med andre. 
Simenstad og Prøysen er på mange måter knyttet til hverandre. Vertinne Brit er kulturhistoriker og tidligere sjef for Prøysenhuset. Fra gården har hun utsikt til husmannsplassen der Alf Prøysen vokste opp. I tillegg blir gården Simenstad nevnt i noen av Prøysens fortellinger.
Brit viser dere rundt på denne flotte, staslige gården med programmet 'Fra fra sal til sal på Simenstad'. 
Overnatting: Clarion Collection Hotel Hammer

Dag 2 - Lørdag: Formiddagen til egen disposisjon i Lillehammer by. 
Ca. kl 15.30 kjører vi buss til Gålå og Peer Gynt Spelet. På veien stopper vi og får en spennende omvisning på Aulestad, Bjønstjerne Bjørnsons hjem. Før kveldens forestilling blir det en kulinarisk reise til Marokko, i Anitras telt ved scenen på Gålå. Vi overværer det magiske Peer Gynt spelet ved Gålåvatnet.
Buss tilbake til Lillehammer med avgang kl 23.00.
Nattmat på hotellet.
Overnatting: Clarion Collection Hotel Hammer

Dag 3 - Søndag: Frokost og avreise

Avganger og priser

Dato 2018:
10. - 12. august

Pris 2018:
Kr 5 500,- per person i dobbeltrom
Tillegg for enkeltrom: kr 1 028,-

NB! Bestill tidlig rabatt før 1. juni: kr 250,-

Prisen inkluderer:
2 overnattinger med frokost og selvsmurt nistepakke
2 middagsopplevelser
Nattmat lørdag
Transport tilknyttet programmet
Billett til Peer Gynt spelet på Gålå
Turleder