Teater og fjelltur i Kristin Lavransdatters rike

Status:
Booking på forespørsel
Bli med på en helg tettpakket med natur- og kulturopplevelser!
Vi går flotte fjellturer på Høvringen om dagen og lørdag kveld drar vi ned på teateroppsettingen Kristinspelet på middelaldergården Jørundgard. Bøkene om Kristin Lavransdatter er en av de vakreste kjærlighetshistoriene i norsk litteratur, og et tydelig eksempel på at en romantrilogi som omhandler middelalderen fortsatt har noe å fortelle oss. I 2020 er det 100 år siden Kransen ble utgitt.

Marie Nikazm Bakken tar over regien for Kristin Lavransdatter på Jørundgård. Med en ung og dyktig regissør, kan publikum forvente en spennende, nyskapende og ikke minst tankevekkende forestilling i 2020.  Hun har også fått i oppgave å skrie nytt manus. 
Hovedrollen som Kristin spilles av Madalena Sousa Helly-Hansen. 
Kristinspelet er basert på Sigrid Undset nobelpris-vinnende trilogi om Kristin Lavransdatter. I stykket følger vi Kristin Lavransdatter gjennom hennes liv på første halvdel av 1300-tallet. Gjennom den lykkelige barndommen på Jørundgård, til forlovelsen med Simon, som faren har valgt til henne, og til den stormende forelskelsen hun opplever gjennom møtene og livet med Erlend. 

Nobelprisvinner Sigrid Undset la store deler av handlingen i trilogien om Kristin Lavransdatter til Nord-Sel og Høvringen. Sigrid Undset var selv flere ganger på Høvringen og Sel, og gikk turer i fjellet for å hente inspirasjon til triologien, som hun fikk Nobels pris i litteratur for i 1928.

Vi bor på tradisjoinsrike Øigardseter Fjellstue på Høvringen. Fredag og lørdag går vi fjellturer med Høvringen som utganspunkt. Borghild Krossli er lokalkjent guide og forteller om Høvringen, Rondane og Kristin Lavransdatter. Borghild har bodd og arbeidet som reiselivssjef i Sel kommuen og var også prosjektleder for Kristinprosjektet i forbindelse med oppbygging av middelaldergården Jørundgard og filminnspillingen av Kransen i 1994. 
Lørdag kveld drar vi ned til Jørundgård og teateroppsettingen 'Spelet om Kristin Lavransdatter'. 


Kristin Lavransdatter:
Kristin Lavransdatter er en historisk romansyklus av Sigrid Undset (1882-1949), som består av tre bind; Kransen (1920), Husfrue (1921), og Korset (1922).Trilogien dannet grunnlaget for at Undset fikk Nobelprisen i litteratur i 1928 hvor begrunnelsen var "… spesielt for sine mektige beskrivelser av livet i Norden i middelalderen".

I år er det det 10 gang Sel Teaterlag setter opp 'Spelet om Kristin Lavransdatter' på Jørundgard i Sel, stedet som ble bygd opp som kulisser til filmen "Kransen", i regi av Liv Ullmann.

Målet til Sel Teaterlag er å bygge opp en forestilling av høy kvalitet, med identitet og uttrykk som gjenspeiler tilhørigheten til regionen. I samspill med profesjonelle aktører og skuespillere, er spelet en viktig utviklingsarena for regionens skuespillere, dansere og musikere.
Forestillingen tar utgangspunkt i Jørundgard som sted. Hendelsene i forestillingen skjer på Jørundgard. Hele Kristins livsdrama er trukket inn i forestillingen. Den tar utgangspunkt i Kristins pilegrimsgang til Trondheim, og gir en tolking av Kristinskikkelsen ut fra hennes livserfaring. www.kristinspelet.com

Dagsprogram

 • DATO 2020: 18 - 21 juni, torsdag - søndag

  PÅMELDINGSFRIST: 24. mai 2020

  GRADERING FOTTURER: Lette turer for personer i alle aldere. Dagsetapper på 5-12 km/5-6 timer inkl. pauser. Vi vil forsøke å legge opp til at alle som vil, kan delta på fotturene. Det går også an bare å være med uten å delta på fotturene.

  Dagsturene tilpasses værforholdene.
  Vi tar forbehold om endringer i oppsatte program.

 • Dag 1, Torsdag : Ankomst Øigardseter Fjellstue på Høvringen

  Etter middag orienterer turlederen om programmet.
  Middag og overnatting på Øigardseter Fjellstue.

 • Dag 2, Fredag: Fottur til Formokampen, 1427 moh. - 16 km.

  En flott tur i høyfjellsterreng - noe stigning på slutten. Belønningen er flott utsikt over Gudbrandsdalen, Rondane og Jotunheimen.
  Middag og overnatting på Øigardseter Fjellstue.

 • Dag 3 - Lørdag: Fottur til Peer Gynt Hytta - 15 km. Spelet om Kristin Lavransdatter

  En lett og fin fottur innover fjellet. Vi går samme vei eller en litt lengre tur tilbake til Høvringen.

  Etter middag reiser vi med felles buss til Jørundgard, hvor vi får oppleve teateroppsettingen 'Triologien om Kristin Lavransdatter' som starter kl. 19.30.
  Vel tilbake på Øigardseter Fjellstue får vi servert varm suppe og rundstykker.
  Middag og overnatting på Øigardseter Fjellstue.

 • Dag 4 - Søndag: Avreise fra Høvringen etter frokost.

  Avslutning med rundtur på Nord-Sel.

Avganger og priser

Dato 2020:
18 - 21 juni  (torsdag - søndag)
Påmeldingsfrist: 24. mai 2020 

Pris 2020
Per person i dobbeltrom: Kr 5970,-
Enkeltromstillegg: Kr 550,-

Book tidlig rabatt før 1. mai:  kr. 250,- per person.

Inkludert i prisen:
3 overnattinger med middag, frokost, nistepakke og påfyll tremos
2 dagsturer med turleder
Billett til teateroppsettingen lørdag og varm nattmat etter forestillingen
Transport til og fra teaterforestillingen lørdag kveld

Transport til og fra Høvringen er ikke inkludert.
Ankomst med egen bil eller tog til Otta og rutebuss eller hotellbil til Høvringen

Andre fotturer:
Dovrefjell langs Pilgrimsleden
På topper og fotturer i majestetiske Rondane
Familietur fra fjellstue til fjellstue i Rondane
Peer Gynt Stien med bagasjetransport
Venabygdsfjellet - Vandreopphold med turleder
Jotunheimen og Valdres - Vandreopphold med turleder