Skip to main content

Informasjon om reiser og koronavirus/COVID-19

Et konsept som gjør det enklere å holde avstand
Discover Norway sitt favorittkonsept, er individuelle turer uten turleder, inkludert bagasjetransport, overnatting og måltider. Dette betyr å ferdes på egen hånd og bestemme sin egen fart. Du kan ta en pause, snarvei eller omvei når du vil. Etter en spennende dag ute i naturen kommer du til reisemålet og får en god middag og en god natts søvn før du sykler videre neste dag. 
Det kan være andre som er på tur samtidig som deg og har bestilt gjennom Discover Norway. Noen setter pris på selskap, mens andre gjerne vil være for seg selv. Det er du som bestemmer. Senke skuldrene og nyt friheten i Norge i sommer!

Hoteller og overnattingssteder har høy fokus på renhold og hygiene og følger til enhver tid retningslinjene fra folkehelseinstituttet. Strenge smitteverntiltak medfører at de tradisjonelle frokostbuffetene er fjernet og i stedet erstatter dem med ulike andre løsninger. Det kan være à la carte-retter, pekebuffet, ferdige frokosttallerkener/frokostposer eller en kombinasjon av de nevnte. Du får ytterligere informasjon om dette når du ankommer hvert enkelt overnattingssted. Da kan du samtidig spørre hvilke rutiner som gjelder for nistepakker.

Når du har kjøpt en pakkereise med Discover Norway er du dekket av Pakkereiseloven.
Som reisearrangør er vi underlagt pakkereiseloven og følger norske myndigheters gjeldende reiseråd. Hvis norske myndigheter offisielt fraråder å reise til en gitt destinasjon på grunn av koronaviruset, må vi dessverre avlyse turen. I slike tilfeller vil vi tilby full refusjon til alle reisende som blir berørt. For destinasjoner hvor det ikke foreligger reiseråd, vil turene i utgangspunktet gå som normalt. Ønsker du allikevel å avbestille, gjelder våre vanlige avbestillingsregler.

For reisende til Norge fra et annet land
- Grensene er stengt for utlendinger uten oppholds- eller arbeidstillatelse. De vil bli bortvist fra grensen med hjemmel i smittevernloven. Alle norske borgere og personer som bor eller arbeider i Norge, slipper fortsatt inn i landet, inkludert EØS-borgere og deres familiemedlemmer som er bosatt eller arbeider i Norge. Det er innført midlertidig inn- og utreisekontroll på indre Schengen-grense.
- I utgangspunktet vil innreiseforbudet og generelle karantenebestemmelsene vare fram til 20. august. Fra 15. juni åpner Norge for danske turister, som da kan feriere i Norge uten innreiserestriksjoner og karantene. Regjeringen har varslet at de innen 15. juni vil vurdere å åpne for innreise fra de andre nordiske landene.
- Alle som har opphold i Norge, som har reist utenfor landet skal i karantene i 10 dager, når de kommer til landet, uavhengig av om de har symptomer eller ikke. Har du symptomer, skal du straks isoleres.
Oppdatert informasjon finnes på https://www.visitnorway.no/planlegg-reisen/informasjon-om-koronaviruset/

Søk reise