Vannvandringer i Jotunheimen

Pris NOK:
12 290,-
Dager: 8
7 overnattinger med middag, frokost, selvsmurt nistepakke og fylt termos, turleder, transport og utstyr tilknyttet dagsturene
Bestill reise

Opplev hvordan vannet har formet landskapet. Smak på det klare kalde kildevannet som sildrer ut av steinura. Kjenn på kraften i rennende vann. Gå så langt ut i tjernet at bare hodet er over vannflata og nyt perspektivet. Gå fra øy til øy gjennom vannet. Få innsikt i fjellørretens liv. Ta på steiner runde som en ball, formet av vannet. Bad i kulpen der elgene tar sitt morgenbad. Møt fuglene som lever i og på vann. Fyll hånden din med fin sand som vannet har transportert fra isbreene. Opplev blått, grønt, brunt, gult, hvitt og klart vann. Bli med oss inn i vannets verden!
 

Dag for dag

Dag 1, søndag - Ankomst
Individuell ankomst. Velkomstmiddag kl. 19.00. Turleder samler gruppen og presenterer turer og utstyr.

Dag 2, mandag - Skogsvann vandring
Denne turen foregår i og langs de mange små, mystiske tjern i Stuttgonglia naturreservat. Her venter en lett vandring blant 500 år gamle furutrær på myk skogbunn av lav, mose og lyng. I bortgjemte tjern ligger rester etter trær som er flere tusen år gamle og som er uberørte av mennesker. La oss håndhilse på dem og ta et lite bad i kulpen hvor elgene ofte tar sitt morgenbad.

Dag 3, tirsdag - Fjellbekk vandring
Griningsdalen, en liten sidedal til Sjodalen, er unik i Jotunheimen. Her er det funnet spor etter mennesker så lang tilbake som bronsealderen, bl.a. et 800 år gammelt sverd. Dette er også det siste gjenværende dalføret i Jotunheimen som har geiter på sommerbeite og mjølkeproduksjon. Hvert år i mai fødes hundrevis av reinkalver i denne dalen. Den lille bekken, Gryta, har sine mange små kilder her hvor reinkalvene ser fjellet for første gang. Vi følger den idylliske bekken på et stykke av dens reise i geitenes og reinsdyrenes favorittområde.

Dag 4, onsdag - Sjoa elv strand- og øyvandring
Jotunheimens største og mest kjente elv er elvepadlernes leke plass, men også ørretfiskernes favoritt på jakt etter storørreten. Sjoa har tidvis et hissig temperament med skummende stryk og fosser, men vi skal utforske den relativt stilleflytende delen av elva sør for Hindsæter. Her roer den ned tempoet og har hatt tid til å forme mange små elveløp, øyer og sandstrender. Disse blir vår arena og lunsjen denne dagen blir på ei øy.

Dag 5, torsdag - Høyfjellsvann vandring
Turen starter med båtskyss over Jotunheimen Nasjonalpark sitt mest kjente vann, det 20 km lange og 150 m dype irrgrønne Gjende. Fra Memurubu blir det bratt oppstigning mot Sjugurdtind 1400 moh. Her oppe, på kanten av stupet ut mot Gjende, ligger små krystallklare tjern på rekke og rad. Utsikten mot Gjende, omkranset av breer og tinder, er av det spektakulære slaget. En krevende dagstur, men full av fantastiske inntrykk.

Dag 6, fredag - Veogjelet vandring
Dette blir ukens dypeste tur! Elvejuvene er kanskje de minst besøkte naturmiljøene i Norge. De er ofte utilgjengelige, steinete, bratte, kalde og ofte trange, fylt med vann i stor fart, og har derfor en bortgjemt og anonym tilværelse. Veo elv er regulert og er derfor perfekt å utforske. Her er dype kulper med ørret, og jettegryter i alle størrelser innbyr til bading. Veogjelet fikk status som naturreservat i 2017. Her vokser noen av norsk natur sine mest spesialiserte arter.  Mange er på rødlista over truede arter og noen av disse skal vi se på underveis.

Dag 7, til egen disposisjon
I dag kan du slappe av eller gå fotturer på egenhånd. Besseggen ligger bare noen kilometer unna.

Dag 8, søndag - Avreise
Avreise etter frokost

Nødvendig utstyr:
Dagstursekk, minimum 30 liter
Klær for vær og vind i høyfjellet.
Fjellstøvler, samt ett ekstra par fottøy til bruk i vann. Disse må være 2 størrelser over det du vanligvis bruker, da du skal ha plass til neoprensokker

Du får låne:
Heldekkende våtdrakt, sokker og hansker i neopren og tørrbag til å ha turklær, niste og kamera i. På enkelte turer vil flytevest og hjelm også bli utdelt.
Skifte til våtdrakt skjer ute i terrenget. Lokal turleder ivaretar sikkerhet, komfort, samt formidling av naturkunnskap. 

Turleder: 
Andrè Sundero (60). Andrè er eier av Hindsæter Hotell og oppvokst i Jotunheimen Han har 30 års guideerfaring fra vandreturer, rafting, juving, fiske, bre- og skiturer.

Avganger og priser

Avganger 2020:
26. juli - 2. august 2020

Pris 2020:
Per person i dobbeltrom: kr 12 290,-
Tillegg for enkeltrom: 2 100,-

Prisen inkluderer:
7 overnattinger med middag, frokost, selvsmurt nistepakke og fylt termos
Turleder
Transport og utstyr tilknyttet dagsturene

NB! Turen gjennomføres med minimum 4 og maksimum 7 deltakere

Bestill reise

UtgåendeReisemålLedige plasserFra pris
26/7Vannvandring i Jotunheimen 26. juli - 2. august 2020412 290,-Bestill