Skip to main content

Peer Gynt stien fra Gålå til Espedalen

Status:
Denne turen er på forespørsel, vennligst kontakt oss for mer informasjon og bestilling

Sagnet om Peer Gynt har sin opprinnelse i Gudbrandsdalen og mye taler for at den personen sagnet bygger på ble født på Vinstra, midt i dalen. I fjellområdene mellom Lillehammer og Vinstra, ligger Peer Gynts Rike. Her finner du naturskjønne områder og gamle kulturlandskap. Her fant Peer Gynt ro og inspirasjon til mange av sine fantasifulle fortellinger og mange finner fremdeles både ro og glede i å ferdes i disse fjellområdene både sommer og vinter. Vår fottur starter på Gålå og ender i Espedalen. 
Området byr på et variert terreng, du vandrer i åpent høyfjellsterreng og gjennom gammel og ny lauv- og furuskog. Under nesten hele turen har du Jotunheimen, Dovrefjell og Rondane i synsranden.
Pakketuren inkluderer tre overnattinger på hvert hotel slik at du har tid til å utforske de mange stiene og små toppene i området. 
Når du bytter overnattingsted frakter vi bagasjen, og du nyter turen med bare en lett dagstursekk. Hver kveld kan du nyte en velsmakende middag, mens du lar dagens opplevelser synke inn.
Turene er selvguidet, dvs. uten turleder, og du bestemmer selv hvor langt og bratt du vil gå. Det finnes mange muligheter. Du får kart og turforslag av oss. I tillegg er overnattingsstedene behjelpelige med gode turforslag.

NB! Når du har bestilt pakken, vil du motta en ny e-post fra oss når all overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager, avhengig av leverandør(er). Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en e-postbekreftelse fra oss.

Søk reise

Dagsprogram

 • Du vandrer på egen hånd uten guide. Du bestemmer selv når du vil ta en matbit, pust i bakken eller nyte utsikten. Planleggingen har vi gjort for deg og vi sørger for kart og turbeskrivelse. Bagasjetransport er inkludert når du går fra ett hotell til det neste.

  TURDATOER 2021: Turstart lørdager 26. juni - 18. september. Andre datoer på forespørsel.

  ANTALL DAGER: 7, lørdag - fredag.

  GRADERING: Moderat tur for deg med normalt god kondisjon. Dagsetapper 12-20 km/6-7 timer inkl. pauser.
  Ved dårlig vær og mye nedbør og vind blir turene mer anstrengende.

 • Dag 1: Ankomst

  Egen bil parkeres på Vinstra stasjon eller tog til Vinstra.
  Hoteltransport fra Vinstra til Wadahl etter nærmere avtale.
  Du bor godt på Wadahl Hotell, som ligger øverst i den gamle setergrenda, med utsikt mot Jotunheimen i vest. Her kan du nyte badstue og svømmebasseng etter endte utendørsaktiviteter eller supplere aktivitetene med en god økt i treningsstudioet

 • Dag 2 og 3: Nyt dagene og terrenget på Gålå

  Gålå ligger midt i Peer Gynts rike på et fjellplatå 930 meter over havet. Stedet er særlig kjent for å være arenaen hvor Peer Gynt-spelet arrangeres hver sommer. Stedet er også et godt utgangspunkt for lette fotturer. I tillegg kan du melde deg på aktiviteter som elgsafari, klatring og kano- og kajakktur eller besøke Solbraa Setermuseum, hvor den første Gudbrandsdalsosten ble laget.
  Det anbefale å ta en tur til toppen av Skjereillkampen, Avstand: 8 km. Stigning: 110 m. Dette er en enkel start på en aktiv uke. Stien går gjennom bjørkeskog, små innsjøer og høyfjellsterreng.
  Et annet alternativ er en rundtur til Valsfjellet (1148 m.o.h.), Avstand: 9 km. Stigning: 370 m. På toppen vil du ha en fantastisk utsikt over Gålå og området du skal ferdes i de kommende dagene.
  Overnatting på Wadahl Hotell

 • Dag 4: Fottur over Ruten til Espedalen, 18 km/ca. 6 timer

  Avstand: 18 km/stigning: 600 m. Transport fra hotellet til utgangspunkt for dagens etappe. Jevn og lett stigning opp mot Ruten, 1517 moh. Belønningen er praktfull utsikt mot Jotunheimen, Dovrefjell og Rondane, en naturopplevelse av de sjeldne! Ned igjen, er det noen bratte kneiker før du kan rusle på god sti gjennom bjørkeskogen ned til Espedalen.

  Middag og overnatting på Dalseter eller Ruten Fjellstue.
  Overnattingsstedene ligger øverst i Espedalen, 930 meter over havet, med flott panoramautsikt mot dalen og Jotunheimen.
  - Dalseter er et hjemmekoselig hotell hvor du kan senke skuldrene og bare være deg selv, hygge seg i salongene og nyte livet.
  - Vertskapet på tradisjonsrike Ruten Fjellstue byr på god hjemmelaget mat, tradisjonsrike lokaler og hyggelig atmosfære.

 • Dag 5 og 6: Opplev Espedalen

  Espedalen kalles ofte 'Vår Vennlige Villmark' - og lever opp til navnet sitt med et terreng som passer for de aller fleste og en rik flora og fauna. Her finner du et flott turterreng som strekker seg fra vannene i dalbunnen, gjennom skogen og opp på høyfjellet. Høyeste punkt er Ruten på 1517 meter over havet, der du får en praktfull utsikt inn mot både Jotunheimen og Rondane. Turstiene starter rett utenfor døren til overnattingsstedene. Om du ikke vil gå på egne ben, er det tilbud med organiserte rideturer i fjellet.
  Det anbefales å ta en tur til Bingsbu og Sprenpiggen, Avstand: 11 km. Stigning: 400 m. Turen går over tregrensa til hytta Bingsbu, et fint sted å nyte nistepakka. På hjemreisen anbefaler vi å følge skiltet til Lohaugen, en enkel rute gjennom bjørkeskog tilbake til Dalseter eller Ruten Fjellstue.
  Et annet alternativ er tur/retur Rundhø (1227 m.o.h.), Avstand: 6 km. Stigning: 390 m. Fra hotellet går du gjennom bjørkeskog de første kilometerne. Ta en pause på toppen av Rundhø og nyt utsikten til toppene i Jotunheimen og den karakteristiske Heidalsmuen. Tilbake på hotellet har du tid til å andre aktiviteter som ridning, kanopadling, fiske eller bare å slappe av og nyte.
  Overnatting på Dalseter eller Ruten Fjellstue

 • Dag 7: Frokost og avreise

  Rutebuss fra Dalseter/Ruten fjellstue til Vinstra stasjon
  Egen bil eller tog fra Vinstra

Termine und Preise

Termine 2021:
Auf Anfrage.

Achtung: Nachdem du dieses Tourenpaket bestellt hast, bekommst du eine neue Email von uns, wenn alle Übernachtunen bestätigt sind. Das kann von wenigen Stunden bis zu 3 Werktagen dauern, je nach Übernachtungsort. Bitte bestelle noch keinen daran geknüpften Transporttickets, bevor du eine Email-Bestätigung von uns bekommen hast!

Preis 2022 
Pro Person im Dobbelzimmer: NOK 8 500,-
Einzelzimmerzuschlag: NOK 1 050,-

Bei Buchung vor dem 1. Juni erhalten sie einen Rabatt von NOK 250,- pro. Person.

Im Preis enthalten: 
6 x Übernachtungen mit Abendessen, Frühstück und Lunchpaket, Auffüllen der Thermoskanne
Gepäcktransport zwischen den hotels
Tourbeschreibung 
Karte

Avganger og priser

Datoer 2021:
Turstart søndager 26. juni -  18. september
Andre datoer på forespørsel.

NB! Når du har bestilt sykkelpakken, vil du motta en ny e-post fra oss når alle overnatting er bekreftet. Dette kan ta fra noen timer opp til 3 virkedager, avhengig av leverandør(er). Vennligst ikke bestill relatert transport før du har mottatt en e-postbekreftelse fra oss.

Pris 2021:
Per person i dobbeltrom: Kr 8 500,-
Enkeltromstillegg: Kr 1 050,-

Book tidlig rabatt før 1. juni: Kr 250,- per person

Prisen inkluderer:
6 x overnatting med middag, frokost og selvsmurt nistepakke/påfyll termos
Bagasjetransport
Turbeskrivelse og kart

Ekstra:
Vi kan hjelpe deg med transport til/fra turen.

Andre fotturer:
Dovrefjell langs Pilegrimsleden
Fotturer i majestetiske Rondane
Rondaneturen fra fjellstue til fjellstue
Jotunheimen og Valdres - Vandreopphold med turleder

Kart