Jotunheimen og Valdres - Vandreopphold med turleder

Status:
Denne turen er på forespørsel, vennligst kontakt oss for mer informasjon og bestilling
Unn deg selv et uforglemmelig vandreopphold på Grønolen Fjellgard.
Dette programmet passer for deg som har lyst til å gå i høyfjellet, men ikke har lyst til å gå 'discoløypa' i flokk, og heller ikke har lyst til å gå utenfor merkede løyper alene.
Med vertskapet, Øyvind og Tor Erik som lokalkjente turledere, går du flotte dagsturer utenfor allfarvei. Brødrene Grønolen har laget et innholdsrikt program med alt fra toppturer i Jotunheimen og juvvandring, til seterbesøk og rømmegrøt på familiens egen seter.
Med ankomst på søndag og avreise på fredag blir det rikelig med tid til gode naturopplevelser.
Grønolen er kjent for sin gjestfrihet og gode hjemmelagede mat.

Vi lover deg et vandreopphold du sent vil glemme!

Dagsprogram

 • TURDATOER 2021, Søndag - Fredag:
  18. - 23. juli
  25. - 30. juli
  1. - 6. august

  DAGSETAPPENE: Det telles ikke kilometer. Man går så langt som man kommer på en dag. Som regel starter turene kl. 09.30 og er tilbake ca. 17.00. Du behøver ikke være med på alle turene, du avgjør selv hva du ønsker å delta på.
  Været kan i enkelte tilfeller påvirke turprogrammet, men det skal være riktig ille før vi avlyser. En tur i ruskevær er også en stor opplevelse, og tenk så deilig det er å komme hjem til en varm og god badstue og en velsmakende middag med et godt glass vin til.

  GRUPPESTØRRELSE: Opp til 25 deltakere.

  GRADERING: Turen passer deg som er i normalt god form og vant til å gå i fjellet. På enkelte dagsetapper er det mange høydemeter som skal forseres.

  UTSTYR: Vanlig fjellstøvler samt vindtett / vanntett, avhengig av værmeldinga.

  BARN: Det er ikke satt noen nedre aldersgrense, men også barna bør være i god form og vant til å gå i fjellet, for noen av turene kan være krevende.

  Det kan komme endringer i programmet, grunnet værforhold.

 • Dag 1, Søndag: Ankomst

  Ankomst til en deilig 3-retters middag med kake og kake. Etter middagen samles vi for en uformell prat om turene, med praktiske råd og vink og svar på ting dere måtte lure på.

 • Dag 2, mandag: Fottur til Svarteknippa /Skyrifjellet 1548 moh.

  Vi kjører gjennom Lykkja og langs vakre Fleinsenden til Olø. Så går vi opp mot Seksin og Bygdin før vi reier av og følger nordeggen opp til Svarteknippa. Dette er en topp med svært lite ferdsel, men like fullt er terrenget både variert, lettgått og med vakre utsyn i alle retninger.
  Lett til middels tur, 3 - 4 timer.

 • Dag 3, tirsdag: Fottur til Heimdalshøe, 1843 moh.

  Det er en fin dagstur, og egner seg godt for hele familien, men siste delen av oppstigningen til toppen er litt steinete. Vi parkerer snaue 2 km før Maurvangen camping. Første delen er merket, og vi følger stien til Haugseter mot Heimdalen en halvtimes tid og går så rett opp til venstre mot Heimdalshøe.
  Middels lang tur, 4 - 5 timer

 • Dag 4, onsdag: Synshorn og Via ferrata

  Fra Hålistølen ved Bygdin går vi oppover mot Synshorn 1464 moh. Litt bratt i starten, så vi får fort opp pulsen. Vi tar også en pustepause for å se gamle, ærverdige M/B Bitihorn som glir mot Eidsbugarden. Toppen nås med flott rundskue utover Vinstervatn mot stølen, mot Rasletind og innover Bygdin med Falketind og Uranostind i det fjerne. Denne fantastiske utsikten vandrer vi rett imot når vi holder høydedraget langs Fagerdalshøe, før vi går ned mot Breilaupa, og deretter vender og går tilbake gjennom
  Fagerdalen på vei til bussen ved Bygdin. Så venter rømmegrøt, spekemat og mors prinsessekake og kake på fjellgårdens 150 år gamle støl ved Vinstervatn.
  Lett til middels tur, 3 - 4 timer.

  De som ønsker, kan gå Synshorn Via Ferrata i stedet for turen, og være med til stølen etterpå. Dette koster evt. kr 950,- ekstra.

 • Dag 5, torsdag: Fottur gjennom Svartdalen

  Vi starter turen om bord på M/B Bitihorn fra Bygdin. Vi hopper av på Torfinnsbu og går opp mot Torfinnsdalen og over Torfinnsdøla. Videre går vi opp i Svartdalen med stiskille mot Svartdalsbandet og Leirungsdalen. Denne ruta er lett, men en klassiker blant dalrutene i Jotunheimen - inneklemt mellom høye og ville tinder. I Svartdalen går vi langs tre vann før den slake nedstigningen med elvekryssing nord for Svartdalspiggene. Så går det litt bratt ned i Vesleådalen før vi kommer inn på ruta fra Fondsbu og Eidsbugarden og ender på Gjendebu. Derfra tar vi båten på Gjende til Gjendesheim og går om bord i
  rutebussen som tar oss tilbake til Bygdin, hvor vår egen buss står og venter.
  Middels til krevende tur, 5 timer + båt/buss

 • Dag 6, fredag: Avreise etter frokost

  Eller du kan selvfølgelig velge å bli flere dager og bestemme programmet selv.

Avganger og priser

Datoer 2021 (Søndag - Fredag): 
18. - 23. juli
25. - 30. juli
1. - 6. august

Priser 2021:
Per person i dobbeltrom: Kr 7 500,- 
Enkeltromstillegg: Kr 1 250,-

Prisen inkludert:
5 x overnatting inkl. frokost, lunsjpakke og middag
4 fotturer med guide
All transport tilknyttet dagsturene
Rømmegrøt og spekemat på stølen

Turpakke med 4 fotturer og 3 overnattinger (ikke online booking):
Per person i dobbeltrom: Kr 4.950,-
Enkeltromstillegg: Kr 750,-

Andre fotturer:
Dovrefjell langs Pilegrimsleden
På topper og fotturer i majestetiske Rondane
Familietur fra fjellstue til fjellstue i Rondane
Peer Gynt Stien med bagasjetransport
Venabygdsfjellet - Vandreopphold med turleder
Teater og fjelltur i Kristin Lavransdatters rike

Kart