Jotunheimen og Valdres - Vandreopphold med turleder

Status:
Denne turen er på forespørsel, vennligst kontakt oss for mer informasjon og bestilling
Unn deg selv et uforglemmelig vandreopphold på Grønolen Fjellgard.
Dette programmet passer for deg som har lyst til å gå i høyfjellet, men ikke har lyst til å gå 'discoløypa' i flokk, og heller ikke har lyst til å gå utenfor merkede løyper alene.
Med vertskapet, Øyvind og Tor Erik som lokalkjente turledere, går du flotte dagsturer utenfor allfarvei. Brødrene Grønolen har laget et innholdsrikt program med alt fra toppturer i Jotunheimen og juvvandring, til seterbesøk og rømmegrøt på familiens egen seter.
Med ankomst på søndag og avreise på fredag blir det rikelig med tid til gode naturopplevelser.
Grønolen er kjent for sin gjestfrihet og gode hjemmelagede mat.

Vi lover deg et vandreopphold du sent vil glemme!

Dagsprogram

 • TURDATOER 2023, Søndag - Fredag:
  16. - 21. juli
  23. - 28. juli
  30. Juli - 4. august

  GRUPPESTØRRELSE: Opp til 25 deltakere.

  GRADERING: Turen passer deg som er i normalt god form og vant til å gå i fjellet. På enkelte dagsetapper er det mange høydemeter som skal forseres.

  BARN: Det er ikke satt noen nedre aldersgrense, men også barna bør være i god form og vant til å gå i fjellet, for noen av turene kan være krevende.

  DAGSETAPPENE: Det telles ikke kilometer. Man går så langt som man kommer på en dag. Som regel starter turene kl. 09.30 og er tilbake ca. 17.00. Du behøver ikke være med på alle turene, du avgjør selv hva du ønsker å delta på.
  Været kan i enkelte tilfeller påvirke turprogrammet, men det skal være riktig ille før vi avlyser. En tur i ruskevær er også en stor opplevelse, og tenk så deilig det er å komme hjem til en varm og god badstue og en velsmakende middag med et godt glass vin til.

 • Dag 1, Søndag: Ankomst

  Ankomst til en deilig 3-retters middag med kake og kake. Etter middagen samles vi for en uformell prat om turene, med praktiske råd og vink og svar på ting dere måtte lure på.

 • Dag 2, mandag: Fottur til Sendehornet 1502 moh.

  Vi parkerer ved Åtjernstølen. Derfra starter vi rolig og følger den gamle anleggsveien oppover mot Sendebotten, før vi skjærer av og bestiger først Vesle Sendehornet, før vi tar det store. Når vi har kommet over kammen vil vi hele tiden ha en storslått utsikt mot tinderekka i Jotunheimen, med Torfinnstindane som de nærmeste.

  Lunsjen spiser vi på toppen av hornet og nyter mat og utsikt. Vi følger hele kammen og går så tilbake gjennom Sendebotten, langs Sendebottvatna til vi kommer til demningen, og går så ned fossejuvet tilbake til Åtjernstølen.

  Ca. 5 timer, middels/lett tur

 • Dag 3, tirsdag: Bitihorn fra Hornstølen

  Vi kjører til Hødnstølen som ligger i bunnen av Bitihorn`s sørside. Vi går oppover mot Velumskaret hvor vi får se gamle dyregraver for reinsdyr og en nyere for jerv. Derifra blir det oppover mot toppen av Bitihorn 1608 moh, hvor vi spiser matpakka vår. Etter lunsj går vi ned " Bitihødntrøppe " på sørsiden til Båtskaret, og derfra ned til bussen igjen, ca 600 høydemeter .

  4-5 timer, middels/lett nivå

 • Dag 4, onsdag: Synshorn (1470 m) og stølsbesøk med lunsj

  Fra Hålistølen ved Bygdin går vi oppover mot Synshorn. Litt bratt i starten, så vi får fort opp pulsen. Vi tar en pustepause for å se gamle, ærverdige M/B Bitihorn som glir mot Eidsbugarden. Toppen nås med flott rundskue utover Vinstervatn mot stølen, Rasletind og innover Bygdin med Falketind og Uranostind i det fjerne. Vi går ned mot Breilaupa og Fagerdalen.
  Så venter rømmegrøt, spekemat og mors prinsessekake og kake på fjellgårdens 150 år gamle støl ved Vinstervatn.

  Lett til middels tur, 3 - 4 timer.

  De som ønsker, kan gå Synshorn Via Ferrata i stedet for turen og være med til stølen etterpå. Dette koster evt. kr 990.- og bestilles og betales på Grønolen.

 • Dag 5, torsdag: Svartdalen

  To båtturer og Jotunheimens vakreste dal. Vi starter turen om bord på ærverdige M/B Bitihorn på Bygdin. Vi hopper av på Torfinsbu og går opp mot Torfinsdalen og over Torfinsdøla. Videre går vi opp mot Svartdalen med stiskille mot Svartdalsbandet og Leirungsdalen. Denne ruta er lett, men klassikker blant vandrerutene i Jotunheimen – inneklemt mellom høye og ville tinder.

  Etter hvert kommer vi inn på stien fra Fondsbu og Eidsbugarden og ender på Gjendebu. Derfra tar vi båten til Gjendesheim og rutebuss tilbake til Bygdin, hvor vår egen buss står og venter.

  Middels til krevende tur, 5 timer + båt/buss

 • Dag 6, fredag: Avreise

  Avreise etter frokost eller du kan selvfølgelig velge å bli flere dager og bestemme programmet selv.

Avganger og priser

Datoer 2023 (Søndag - Fredag): 
16. - 21. juli
23. - 28. juli
30. juli - 4. august

Priser 2023:
Per person i dobbeltrom: Kr 8 700,- 
Enkeltromstillegg: Kr 1 250,-

Prisen inkludert:
5 x overnatting inkl. frokost
5 x 3-retters middag
1 x rømmegrøt og spekemat på stølen
3 x matpakke 
4 fotturer med guide
All transport tilknyttet dagsturene

Ikke inkludert
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikke til maten, snacks
Transport til/fra Valdres
 

Andre fotturer:
Dovrefjell langs Pilegrimsleden
Familietur fra fjellstue til fjellstue i Rondane

Kart