Skip to main content

Jotunheimen og Valdres - Vandreopphold med turleder

Status:
Denne turen er på forespørsel, vennligst kontakt oss for mer informasjon og bestilling
Unn deg selv et uforglemmelig vandreopphold på Grønolen Fjellgard.
Dette programmet passer for deg som har lyst til å gå i høyfjellet, men ikke har lyst til å gå 'discoløypa' i flokk, og heller ikke har lyst til å gå utenfor merkede løyper alene.
Med vertskapet, Øyvind og Tor Erik som lokalkjente turledere, går du flotte dagsturer utenfor allfarvei. Brødrene Grønolen har laget et innholdsrikt program med alt fra toppturer i Jotunheimen og juvvandring, til seterbesøk og rømmegrøt på familiens egen seter.
Med ankomst på søndag og avreise på fredag blir det rikelig med tid til gode naturopplevelser.
Grønolen er kjent for sin gjestfrihet og gode hjemmelagede mat.
Et opphold her er noe du sent vil glemme!

Dagsetappene: Det telles ikke kilometer. Man går så langt som man kommer på en dag. Som regel starter turene kl 09.30 og er tilbake ca. 17.00. Du behøver ikke være med på alle turene, du avgjør selv hva du ønsker å delta på.
Været kan i enkelte tilfeller påvirke turprogrammet, men det skal være riktig ille før vi avlyser. En tur i ruskevær er også en stor opplevelse, og tenk så deilig det er å komme hjem til en varm og god badstue og en velsmakende middag med et godt glass vin til.

Gruppestørrelse: Opp til 25 deltakere. 
Kondisjon: Turen passer deg som er i normalt god form og vant til å gå i fjellet. På enkelte dagsetapper er det mange høydemeter som skal forseres.
Utstyr: Vanlig fjellstøvler samt vindtett / vanntett, avhengig av værmeldinga.
Barn på turene: Det er ikke satt noen nedre aldersgrense, men også barna bør være i god form og vant til å gå i fjellet, for noen av turene kan være krevende.

Søk reise

Dagsprogram

Dag 1 - Søndag: Ankomst til en deilig 3-retters middag med kaffe og kake.
Etter middagen samles vi for en uformell prat om turene, med praktiske råd og vink - og svar på ting dere måtte lure på.

Dag 2 - Mandag: Mugnetind
Dette er en kjær tur, både fordi selve turen er fantastisk flott, men også fordi den er en fin tur å starte med for å bli kjent med hverandre.
Fra Mugnestølen starter vi med en forsiktig stigning oppover langs elva Mugna. 
Ved Mugnebøtt-tjednet tar vi en liten rast før vi går løs på den noe mer krevende stigningen mot toppen. Oppe på den relativt flate toppen venter en utsikt som kan ta pusten fra noen og enhver.
På returen velger vi en annen rute, slik at vi får en runde ut av turen. Et kaldt fotbad i Mugna er obligatorisk når vi kommer ned igjen.
4-5 timer, middels/lett tur

Dag 3 - Tirsdag: Jostigen med Besseggen
Jostigen var Jo Gjendes snarvei opp til Besseggen, når han skulle inn i Jotunheimen for å jakte.
Vi kjører over Valdresflye til Gjendesheim. Derfra går vi stien langs Gjendes bredde og finner den bratte og luftige stien mot selve Besseggen.
Vi snirkler oss opp 400 høydemeter fordelt på 300 meter i luftlinje.
Vel oppe kommer vi inn på den vanlige stien akkurat der selve Besseggen begynner, slik at vi får med oss den spektakulære utsikten fra toppen.
Dette er garantert en tur du aldri vil glemme.
5-6 timer, middels/krevende tur

Dag 4 - Onsdag: Synshødn og Heimre Fagerdalshøe med rømmegrøt og spekemat på Stølen
Fra Hålistølen ved Bygdin går vi oppover mot Synshødn 1 464 moh. Underveis tar vi en pustepause for å se gamle, ærverdige M/B Bitihorn som glir mot Eidsbugarden. Toppen nås med flott rundskue utover Vinstervatn, Rasletind og innover Bygdin med Falketind og Uranostind i det fjerne. Returen følger høydedraget langs Fagerdalshøe, før vi går ned mot Breilaupa, og gjennom Fagerdalen tilbake til Bygdin. Så venter rømmegrøt, spekemat, kake og kaffe på fjellgårdens 150 år gamle støl ved Vinstervatn.
3-4 timer, lett/middels tur

Dag 5 - Torsdag: Svartdalen
Vi starter turen om bord på ærverdige M/B Bitihorn på Bygdin. Vi hopper av på Torfinsbu og går opp mot Torfinsdalen og over Torfinsdøla. Videre går vi opp mot Svartdalen med stiskille mot Svartdalsbandet og Leirungsdalen. Denne ruta er lett, men klassikker blant vandrerutene i Jotunheimen - innklemt mellom høye og ville tinder. 
Etter hvert kommer vi inn på stien fra Fondsbu og Eidsbugarden og ender på Gjendebu. Derfra tar vi båten til Gjendesheim og rutebuss tilbake til Bygdin, hvor vår egen buss står og venter.
Gangtid ca. 5 timer + båt og buss

Dag 6 - Fredag: Frokost og avreise
Avreise etter frokost eller du kan velge å bli flere dager og bestemme programmet selv.

Avganger og priser

Datoer 2018: 
15. - 20. juli
22. - 27 juli
29. juli - 03. august

Book tidlig rabatt ved bestilling før 1. juni: kr 250,- p.p.

Priser 2018:
Per person i dobbeltrom: Kr 7 075,- 
Enkeltromstillegg: Kr 1 000,-

Prisen inkludert:
5 x Overnatting inkl. frokost, lunsjpakke, middag
Alle fotturer med gudie
Buss- og båtturer
Rømmegrøt og spekemat på Stølen

Andre fotturer:
Dovrefjell langs Pilegrimsleden
Teater og fjelltur i Kristin Lavransdatters rike
På topper og fotturer i majestetiske Rondane
Familietur fra fjellstue til fjellstue i Rondane
Peer Gynt Stien med bagasjetransport
Venabygdsfjellet - Vandreopphold med turleder
Fottur i Lofoten med turleder